Mikrodalgayı deterjansız ayna gibi yapın! Buzdolabındaki bu ürün yağı kiri anında çözüyor

Mikrodalga temizliğinin nasıl yapılacağı merak konusu olurken deterjan kullanılmadan ayna gibi yapacak. Yağı kiri anında sökecek olan bu yöntem haberimizde yer almaktadır.

Mikrodalgayı deterjansız ayna gibi yapın! Buzdolabındaki bu ürün yağı kiri anında çözüyor

Yağ serpintileri, kurutulmuş domates sosu damlaları ve başka ne olduğundan emin olmadığınız bir çok yemek artığı yaşanabilir. Temiz mikrodalga isteyenler ise nasıl temizleyeceğini araştırmaya başladı. Deterjan olmadan yapılacak karışımın detayları...

MALZEMELER

Mikrodalgaya dayanıklı küçük bir kase veya ölçüm kabı

Sirke

Sünger

Temiz, kuru kurulama bezi veya temizlik bezi

YAPILIŞI

Su ve sirke karıştırılarak mikrodalgaya uygun ölçü kabına ya da kaseye yaklaşık 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Kaseyi mikrodalgaya koyarak yüksek güç üzerinde 5 dakika süreyle sıvı kaynamaya başlar. Mikrodalga kapağının hemen açılmadan içerisine hapsolan buhar yiyecek artıkların gevşemesine yardımcı olur.

Mikrodalga temizliği

Ölçü kabını ya da haznesi dikkatli olarak çıkartılırken mikrodalga fırının döner tabanı dikkatli olarak kaldırılır. Döner tabla çıkartılarak sünger yardımıyla silinir.

SİRKE TEMİZLİĞİNE ETKİLERİ

Mikrodalga temizlemenin birkaç farklı yolu olurken sirke sizi uğraştırmadan kolay ve ucuz yönlü olarak tercih edilir. İçerisinde yer alan asidik olmasıyla su ile karışımı yapılır. Kalıntılar, sabun atıkları, sert su lekeleri ve mikrodalganın içerisine sıçrayarak zorlu lekeler çıkartılır. Buharla birleştirildiğinde kurumuş atıkların yumuşatmaya yardımcı olur.

ÇAY İLE MİKRODALGA TEMİZLİĞİ

Mikrodalga çay temizliğinde kaynayan suda yeşil çay yaprakları süre demlenerek elinizi yakmayacak kadar soğur ve bekletilir. Mikrodalganızın içi ile dışını bu su ile temizlediğinizde tüm kirler temizlenir.