Mercimek, pirinç, fasulye, nohut hepsini koruyor! Bu yöntemle kış boyu asla bozulmayacak

Bu yöntemlerle bakliyatlarınızı bozulmadan uzun süre saklayabileceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Mercimek, pirinç, fasulye, nohut hepsini koruyor! Bu yöntemle kış boyu asla bozulmayacak

Artık bakliyatlarınızın böceklenmesinden korkmanıza gerek yok! Bu yöntemi bilenler uzun süre saklayabiliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKLİYET SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Bakliyatlarınızı daha uzun süreli bozulmadan ve böceklenmeden saklamak istiyorsanız çok basit yöntemleri uygulayabilirsiniz. İlk olarak defne yaprağının doğal ve keskin bir kokusu olduğu için böceklenmeyi engeller. Aynı zamanda defne yaprakları nemlenmeye karşı gelir ve bakliyatların bozulmasını engeller. Limon kabuğu da kokusu sayesinde bakliyatların böceklenmesini engeller. Bakliyatlarınızı bozulmadan saklamak istiyorsanız kavanozlarınıza parça halinde limon kabuğu ekleyebilirsiniz. 

bakliyat saklama yöntemleri

Sarımsak içinde olan anti bakteriyel bileşenler bakliyatların mikroplanmasını ve bakterilerin yayılmasını engeller. Bakliyat sakladığınız kavanozlara birkaç diş sarımsak koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz. Buğday sapı da bakliyatların böceklenmesini engelleyecek diğer yöntemlerden biridir. Bakliyatlarınızı sakladığınız kavanozun içine birkaç dal buğday sapı ekleyerek böceklenmeleri engelleyebilirsiniz. Doğal kokusundan faydalanabileceğiniz bir diğer yöntem de karanfildir. İçinde olan doğal koku sayesinde bakliyat kavanozlarınıza birkaç tane karanfil ekleyebilirsiniz.