Kokusu yüzünden pişirmek istemeyenler dikkat! Balık kokusunu 10 dakikada yok eden etkili çözümler

Mutfaktaki balık kokusundan nasıl kurtulurum? Mutfaktaki kötü kokular sorun olabilir. Bunlara balık kokusu, kızarmış yemek kokusu ve lahana kokusu dahildir. Bu kokulardan nasıl kurtulabilirim? İşte hoş olmayan kokulardan kurtulmanın pratik yolları..

Kokusu yüzünden pişirmek istemeyenler dikkat! Balık kokusunu 10 dakikada yok eden etkili çözümler

Mutfaktaki balık kokusundan nasıl kurtuluruz?

Mutfaktaki hoş olmayan kokulardan biri de balık kokusudur. Evdeki balık kokusundan nasıl kurtulabilirim? diye soruyorsanız çaresiz değilsiniz. Çünkü, balık kokusundan kurtulmanın birçok yolu vardır.

Durulama suyuna bol miktarda çekilmiş kahve ekleyin. Kahve tozu bulaşıklardaki balık kokusunu emer. Daha sonra yıkanan bulaşıkları bol su ile durulayın.

Balık kokusunu 10 dakikada yok eden etkili çözümler

Balık kızartıldıktan sonra mutfağa giren kokuyu ortadan kaldırmak için de bir kabın içine bir bardak su ve iki yemek kaşığı sirke koyun ve bu karışımı kaynatın. Balık kokusunun ortadan kaybolduğunu göreceksiniz..

"Kaynayan suya soğan ekleyin"

Et, balık veya kümes hayvanı eti pişirirken oluşan keskin kokudan şikayetçiyseniz, soyulmuş bir soğanın tamamını kaynar suya ekleyin. Soğan bu güçlü kokuyu emer.

Mutfakta lahana kokusundan nasıl kurtulurum?

Lahana haşlandığında çok hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Bunu yapmak için lahanayı düdüklü tencerinizde pişirmeyi deneyin. Yalnız, suyuna daha önceden biraz susam ekleyin. Bununla birlikte lahana pişirildiğinde bile koku tutmaz.

Balık kokusunu 10 dakikada yok eden etkili çözümler

Çaydanlıktaki kötü koku nasıl giderilir?

Çaydanlık uzun süre kullanılmasa bile zamanla hoş olmayan bir koku oluşacaktır. Bunu yapmak için çaydanlığa bir veya iki küp şeker ekleyin.