Kiracılar bu detaya dikkat etsin! Küçük detay ev sahiplerini haklı çıkarıyor

Kiracılar için dikkat edilmesin gerekenler değiştirildi. Ev sahibi ve kiracılar arasında devam eden mahkemeler yeni bir boyuta geçildi. Kira ödemelerinde havaleyi tercih edenler için yeni gelişme detayları...

Kiracılar bu detaya dikkat etsin! Küçük detay ev sahiplerini haklı çıkarıyor

Kira fiyatlarındaki fahiş artışla beraber yaşanan sorunlar artış gösterirken ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmuyor. Son yaşanan olay sonrasında herkesin ders çıkaracağı gelişmelere imza atıldı. Banka havalesi ile kira ödemesi yapanların dikkat etmesi gereken gelişmeler haberimizde.

Son dönemlerde banka havalesiyle kira ödemesi yapan bir kiracı, önemli bir desr oldu. Banka üzerinden gerçekleşen kira ödemelerinde ev sahibinin yetersiz ödeme yapıldığına dair iddiası üzerine olay mahkemeye taşındı. Açılan dava sonrasında havale ücretinin kesilmesinden ötürü kiranın eksik yatırıldığı bilgisine varıldı. Kiracı, havale ücretinin ev sahibine ait olması gerektiğini savunurken mahkemeden tersi yönde karar çıktı.

kira ödemeler

KİRA ÜCRETLERİNDE MAHKEME KARARI

Mahkemenin açılmasıyla beraber kira sözleşmesinde dair önemli kararlar alındı. kira ücretleri artık bankaya yatırılması gerektiğine vurgu yapılırken bu ödemeler için alınan masrafların ise davalı tarafından karşılanması gerektiğinin altı çizildi. Ev sahibinin kararı reddetmesi istenirken Yargıtay'ın kararı şaşırttı. 

"Kira bedeli ödeme yükümlülüğü, kiracının borçlu olarak alacaklı kiraya verene taşıması gereken borçlardan biridir. Havale ile banka hesabına yapılan kira ödemelerinde, havale ücreti kiracıya aittir ve kiracının eksik ödeme yapmaması için kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılmalıdır."