Kimlik yenileme tarihi değişti! Günler kala açıklandı: Artık o tarihe kadar...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada dolaşan ehliyet ve kimlik yenileme tarihine ilişkin yanıltıcı bilgileri doğruladı. Merkez, toplumu yanıltan bu tür haberlere karşı uyarıda bulunarak, doğru ve güvenilir kaynaklardan alınmayan bilgilerin yayılmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Detaylar haberimizde...

Kimlik yenileme tarihi değişti! Günler kala açıklandı: Artık o tarihe kadar...

Sosyal medyada dolaşan ehliyet ve kimlik yenileme tarihine yönelik dezenformasyon haberlerinin ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi önemli bir açıklama yaptı.

Merkez, kimliklerin yenilenmesi için herhangi bir belirlenmiş tarihin olmadığını vurgulayarak, ehliyetler için ise son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu bildirdi.

ESKİ EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT!

 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı! Kimlik yenilemede tarih yeniden açıklandı

Kimlik ve ehliyetlerdeki güncellemelerin devam ettiğini belirten Merkez, vatandaşların nüfus müdürlükleri aracılığıyla randevu alarak kısa sürede işlemlerini gerçekleştirebileceğini ve yeni kimlik ile ehliyetlerin kapılarına kadar kargoyla ulaştırıldığını ifade etti.

Merkez, bazı basın organlarında yer alan ve yanıltıcı bilgiler içeren haberlere karşı resmi bir açıklama yaparak, ehliyet ve kimlik yenileme süreçlerine dair doğru bilgilere ulaşmanın önemine vurgu yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında dolaşan 'Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek' şeklindeki iddialar doğru değil. Nüfus cüzdanları için belirlenmiş bir değiştirme tarihi bulunmamakla birlikte, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklandı. Vatandaşlarımızın doğru bilgilere ulaşmak için resmi kanalları takip etmeleri önem arz etmekte."