Kelle paçanın yerini aratmıyor! Hem ucuz hem daha lezzetli

Kelle paça çorbasının fiyatı gittikçe artıyor. Kelle paça çorbasına eşdeğer çorba tarifi! Detaylar haberimizde.

Kelle paçanın yerini aratmıyor! Hem ucuz hem daha lezzetli

Kelle paça çorbasının fiyatının artmasıyla tüketiciler kelle paça çorbasına eşdeğer içebilecekleri çorba arayışına girdi. Kelle paçaya eş tavuk suyu çorbası oldukça popüler. Peki bu çorba nasıl yapılır? Neler kullanılır? Tüm detaylar haberimizde.

TAVUK SUYU ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER

Bir tane Tavuk budu

Bir tane tavuk göğsü

Altı su bardağı su

Bir yemek kaşığı un

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir tane kuru soğan

Yarım Çay kaşığı karabiber

Bir çay bardağı tel şehriye

YAPILIŞI

İlk olarak tavuk parçaları uygun bir tencere alınarak altı bardak su eklenip haşlanır. Farklı bir tencerede küp şeklinde doğranan soğanlar pembeleşene kadar kavurulur. Tercihe göre haşladığınız tavuğun içerisine tat vermesi amacıyla kereviz sapı, havuç ekleyebilirsiniz. 

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Tavuklar haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırıp didin. Tencerede un ve yağı kavurduktan sonra üzerine haşladığınız tavuğun suyu, tavukları ve soğanları ekleyin. Son olarak şehriyeyi de ekleyip biraz kaynattıktan sonra çorba hazır hâle gelecek. Üstüne arzuya göre kırmızıbiber döküp sunum yapabilirsiniz. Şimdiden yapanlara afiyet olsun.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tavuk pişerken bir miktar sarımsak ekleyebilirsiniz. Çorbaya lezzet katar. Tavuk çorbasına limon suyu ve elma sirkesi eklemek sindiriminizi kolay hâle getirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Çorbanın bileşimi isteğe göre ayarlanabilir. Daha koyu bir kıvam elde etmek için un miktarını fazlalaştırabilirsiniz. Çorbanın lezzetini arttırmak için sunum yaparken taze nane veya maydanoz kullanabilirsiniz.