Kek yaparken süt yerine bundan dökün! Kekiniz her seferine balon gibi kabaracak

Kek pişirirken mutlaka bilinmesi gerek püf noktalar vardır.Kek yaparken süt yerine ekleyebileceğiniz farklı malzemeler kekiniz her seferine balon gibi kabartacaktır.

Kek yaparken süt yerine bundan dökün! Kekiniz her seferine balon gibi kabaracak

Pişirme sırasında süt yerine farklı malzemeleri ekleme konusunda birçok öneri var. Bu öneriler pastanızı daha nemli, daha lezzetli, daha hafif yapmanıza yardım edebilir. Bazı süt ikameleri arasında ise maden suyu, yoğurt, ve elma sirkesinin yanı sıra portakal suyu ve hindistan cevizi sütü de bulunur. Yoğurt, pastaya nemli bir doku kazandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca yoğurdun ekşi tadı da kekinizin lezzetini arttırabilir.

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Malzemeler:

3-3.5 su bardağı un

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

Pudra şekeri

Meyve parçaları (isteğe göre)

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Yapılışı:

Öncelikle yumurtaları bir kaseye kırın ve ardından toz şekeri ekleyin. Karışımı pürüzsüz hale gelinceye kadar bir çırpma teli veya karıştırıcı ile çırpın.

Daha sonrasında vanilyayı, yağı ve yoğurdu ekleyin. Malzemeleri arıştırmaya devam edin.

Karışımın içine kabartma tozunu ekledikten sonra ardından unu azar azar ekleyip iyice karıştırın. Kalın ve sıvı bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Kek kalıbına hamuru dökün ve yağlayın. Hazırlamış olduğunuz kek karışımını kalıba dökün. Pastayı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 ila 40 dakika pişirin.

Pişmesinden emin olduğunuz keki soğumaya bırakın.