Kar yağışı bu yıl erken başladı! O ilden çevre illere sıçrayacak: Günden güne donacağız

Beklendiği gibi Marmara'da kar yağışı başladı. Ülkede yoğun kar yağışı etkili olurken günlerce MGM ile meteoroloji uzmanlarından ardı ardına uyarılar yapıldı.. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü, doğuda etkili olan kar yağışları batıdaki illere de geleceği duyuruldu. Sıcaklıklar 10 derece düştü. Kar yağışlarının gece yarısı civarında başlayacağı bildirilirken beklenenden erken yağmaya başladı. Kar yağışının İstanbul'un kapısına geldiği bilgisi paylaşılırken son dakika haberlerine göre kış turizm

Kar yağışı bu yıl erken başladı! O ilden çevre illere sıçrayacak: Günden güne donacağız

Havaların soğumaya başladıktan sonra vatandaşlar "Ne zaman kar yağacak?" sorusuna yanıt arıyor. Hafta sonu birçok bölgede şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlar etkili olurken ülke genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, yoğun kar yağışları da yaşandı. Uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda çetin bir kışın bizleri beklediğini söylediler. Yurdun doğu kesiminde kar yağışları şimdiden başladı. Fakat, özellikle büyük şehirlerde kar yağdığında şiddetli yağışın etkileri daha fazla görülüyor.

İstanbul'da kar ne zaman yağar?

MGM ve meteoroloji uzmanlarının yaptıkları açıklamada kar yağışının batı eyaletlerine doğru hareket etmeye başladığını vurguladı. Bütün şehirde vatandaşların tarafından söylenen "İstanbul'a ne zaman kar yağacak?" sorusu yanıt arıyor.

Kar yağışı bu yıl erken başladı! O ilden çevre illere sıçrayacak

Bugünden itibaren batı kentlerinde sıcaklıklar düşmeye başlayacak. Kara kış ortaya çıkıyor. Yağmur, dolu, kuvvetli rüzgarların rdından kar yavaş yavaş batıya doğru hareket edecek. Uzmanlar yoğun kar yağışının başlayacağı tarihi açıkladı. İstanbul için tarih belirlendi. Son kar raporuna geçmeden önce Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna bir göz atalım.

MGM'nin uyarısına göre, şiddetli yağışların neden olduğu su baskını birçok eyalette geçim koşullarını olumsuz etkiledi. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yurdun genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmekte. ağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve yaylaları ile Kuzey Doğu Anadolu'da genellikle sağanak, bazen sağanak, bazen karla karışık yağmur, aynı zamanda da kar şeklinde, ancak batı ve doğu kıyılarında sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl. Muş, Bitlis, Şırnak, Batman çevreleri ile Hatay sahilinde yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.