Kahvaltıya pırasalı ekmek tarifi! Evet yanlış duymadınız: Çocuklar bile bayılacak

Kahvaltı sofralarına farklı lezzet arayışında olanlara güzel haber geldi. Pırasa, lezzetli ve sağlıklı bir sebze olurken hem yemeklerde kullanılırken hem de atıştırmalık olarak tercih ediliyor. İşte ıspanaklı ekmek tarifi...

Kahvaltıya pırasalı ekmek tarifi! Evet yanlış duymadınız: Çocuklar bile bayılacak

Pırasa birçok kişinin favori lezzeti olmazken bu tarif yediden yetmişe herkesin beğenisini toplayacak. Kahvaltılarda ya da çay saatlerinde afiyetle tüketilecek pırasalı ekmek tarifi geldi. İşte lezzetli atıştırmalık için malzemeler ve tarif haberimizde.

MALZEMELER

- 2 adet pırasa

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 su bardağı un

- 1 paket instant maya

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı şeker

- Yarım su bardağı su

pırasalı ekmek

TARİF

Pırasalar yıkanarak ince ince doğranır ve sıvı yağ alınan tavaya alınarak, soğan, sarımsak eklenerek kısık ateşte soteleme işlemi yapılır. Başka kap içerisinde un, maya, tuz ve şeker karıştırılarak su eklenip yoğurma işlemi yapılır. Ele yapışmayan hamur elde edilmesiyle beraber 30 dakika beklemeye alınır.

Dinlenen hamurun ikiye bölünmesiyle her parçasına şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. Hamurun üzerine sotelenen pırasalar sürülür. 180 derece fırında üzerin kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.