Kademeli emeklilik geldi çattı! Yaş şartına takılmayın: Mağdurlar emeklilik biletini kaptı

Emekliliğe takılanlara müjde! Artık herkes emekli olabilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Kademeli emeklilik geldi çattı! Yaş şartına takılmayın: Mağdurlar emeklilik biletini kaptı

Emekli olmak isteyen ancak bazı şartlara takılan kişilere müjdeli haber geldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLİK KAPISI AÇILIYOR

Emekli olmak isteyen staj ve çırak mağdurları sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için mücadelelerini sürdürüyor. Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Staj ve çırak sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için hazırladığımız kanun teklifini bugün meclise sunuyoruz. Bu teklif kabul edilirse staj ve çıraklık süreleri sigorta başlangıcı sayılarak emeklilik için süre hesaplanırken dikkate alınacak.

emeklilik kapıları aralanıyor

 Bu sayede staj ve çıraklık mağdurları yaş şartı aramadan emekli olabilecek. Kademeli emeklilikle ilgili kanun teklifimiz Cuma gününe kadar meclise sunulacak. Kanun teklifimiz yasalaşırsa toplumun beklentileri de karşılanır ve biz de vesile olmanın mutluluğunu taşırız.' Eğer teklif kabul edilirse 1998 senesi ve sonrasında sigortası başlayan kişiler prim gün sayılarına göre farklı yaşlarda emekli olabilecek. Yani 7 bin 200 prim günü olan bir kadın sigortalı kademeli emeklilik sayesinde 58 yaşında emekli olabilecek. Bu kişi 9 bin prim günü ödemesi dolana kadar 360 gün için 2 yaş erken emekli olabilecek.