İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş dahil! Bir Müddet daha uzunca bizimle olacak

İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş dahil! Müddet daha uzunca bizimle olacak

İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş dahil! Bir Müddet daha uzunca bizimle olacak

Orta ve Doğu Karadeniz dışındaki bölgelerde havanın bulutlu ve açık olması bekleniyor. Yavuz'a göre, sıcaklıklar mevsimsel normallerin 3-4 derece üzerinde seyredecek. Geçtiğimiz haftaya göre sıcaklıklarda bir düşüş olsa da, yine de yüksek sıcaklıklar hissedilecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir Hava Durumu

İstanbul Hava Durumu

İstanbul'da sıcaklık 33 derece olacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Gece sıcaklıkları 21-24 santigrat derece arasında değişecek. Önümüzdeki 5 gün boyunca yağmur beklenmiyor.

Ankara Hava Durumu

Ankara'da hava sıcaklığı 32-34 derece olacak. Yağış beklenmiyor.

İzmir Hava Durumu

İzmir'de bugün sıcaklık 40 derece olarak ölçüldü. Ancak çarşamba gününden itibaren sıcaklığın 3-4 derece düşmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günleri 35-36 derece arasında değişen sıcaklıklar bekleniyor. Hafta sonu ise pazar ve pazartesi günleri sıcaklık 31 dereceye kadar düşebilir.

Bölgesel Durum

Deprem Bölgesi Etkisi

Yavuz, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde yağış beklenmediğini belirtti. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 38-40 derece arasında olacağını tahmin ediyor. Malatya ve Elazığ çevrelerinde sıcaklık 37 dereceyi bulabilir. Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevresinde ise sıcaklıkların 36-37 derece civarında olması bekleniyor.

hva1.jpg

Tatil Bölgeleri ve Hava Durumu

Sıcaklık ve Nem

Tatil bölgelerinde sıcak havanın etkisi kaybedilmeye başlayacak. Ege kıyılarından Adana'ya kadar olan kıyı şeridinde sıcaklığın 40 derecelere ulaşması bekleniyor. Nem biraz azaldı ancak bunaltıcı sıcaklıklar hala 2 gün daha devam edecek. Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların düşmesi ve 34-35 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

Önümüzdeki Günlerde Hava Durumu

Beklenen Sağanak Yağış

Yavuz, önümüzdeki günlerde Ege kıyıları ve Batı Akdeniz'de lokal sağanak yağış ihtimali olduğunu belirtiyor. Ancak yüksek sıcaklıkların etkisinin azalacağını söylüyor.

Yusuf Ziya Yavuz, "Sıcaklık seviyeleri yavaş yavaş düşüşe geçiyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da 41-42 derece sıcaklıklar artık geride kaldı. Ege kıyılarında da sıcaklık yüksek ancak hafif bir düşüş gözlemliyoruz. Sıcak hava etkisi yavaşça azalmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Türkiye genelindeki hava durumuyla ilgili güncel bilgiler bu şekildedir. Meteoroloji Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'un tahminleri doğrultusunda, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşmesi ve hava koşullarının normale dönmesi bekleniyor.