Fenomenler buraların peşinde! İstanbul'da fotoğraf çekilmek için en güzel 5 yer!

İstanbul'un en güzel yerlerinden olan bu sokaklarda dünyanın en uzak köşelerinden insanlar gelirken fotoğraf çekilmek için sıra oluşuyor. İstanbul'un biraz yoğun ve cazibeli görüntüsüyle beraber kısa bir tur hazırladık. İşte İstanbul'un gözde yerleri aralarında olan bölgeler haberimizde.

Fenomenler buraların peşinde! İstanbul'da fotoğraf çekilmek için en güzel 5 yer!

Fenomenlerin peşinde olduğu bu yerlerde güzel fotoğraf çekilmek isteyenler sıraya girerken her yaşın ayrı bir efsane taşıyan kadim şehri İstanbul, biraz yorgun ve yaşlı olsa da hala cazibeli gösterişli olur. İşte İstanbul'un fotonejik turu...

BALAT

İstanbul'un en karakteristik mahallerinden olan Balat, 10-15 yıllık dönemde olurken özellikle dizi ve film sektörlerinde ev sahipliği yapılırken renkli cumbalı evlerinden oluşan öze mimarisinin tarihi ise, 15. yy itibaren bölgelerde bulunan Sefard Yahudilerine dayanan Balat, yerli halkın 1950'lerde buradan tamamen göç etmesiyle beraber daha kozmopolit çehrede büyür.

İstanbul turu

SÜLEYMANİYE

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'ta bulunan merkez kampüsüyle beraber Süleymaniye Camii arasından eski semt olarak Osmanlı'nın kozmopolit yapısının izleri taşınırken Osmanlı evleri ve mahalle boyunca sıralamasıyla şirin çay bahçeleri dikkat çekiyor.

BEYOĞLU

Beyoğlu, nam-ı diğer Pera, İstiklal Caddesi dışında saklı hazineye ev sahipliği yapılırken sokak aralarında gizlenmiş duran kiliseleri ve tarihi hanlar fotoğraf çekmek için ideal dokuya sahiptir.