Evde 3 ayva varsa hemen yapın! Lezzeti şahane, kıpkırmızı ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak gerekir? İşte ayva reçeli yapmanın püf noktaları...

Evde 3 ayva varsa hemen yapın! Lezzeti şahane, kıpkırmızı ayva reçeli tarifi

Ayva reçelinin nefis lezzeti, sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi olan eşme ayvasından yapılan ev yapımı reçel, hem sağlıklı hem de kolay bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. İşte, enfes bir ayva reçeli yapmanın püf noktaları ve kırmızı rengini korumanın sırları:

Ayva seçerken, eşme, limon ve ekmek ayvası gibi çeşitler arasından eşme ayvasını tercih etmek, sulu ve mayhoş tadın garantisidir. Ayvaların çürük yerlerini kesip kabuklarını soyduktan sonra, limonlu suda bekletmek, reçelinizin tazeliğini koruyacaktır.

Ayvaları doğrayıp tencereye aldıktan sonra, suyu ve ayva çekirdeklerini ekleyerek hafif yumuşayana kadar pişirin. Kısık ateşte yavaşça pişirmek, reçelin kıvamını tutturmak için önemli bir adımdır.

ayva reçeli nasıl yapılır ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak gerekiyor

Ayva miktarına göre şeker ekleyin (örneğin, 1.5 kg ayva için 1 kg şeker). Tarçın ve karanfili ekledikten sonra, kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayıp rengi koyulaşana kadar pişirin. Limon suyu eklemek, reçelin şekerlenmesini önleyecektir.

Ocaktan alındıktan sonra, içindeki baharatları çıkararak soğumaya bırakın. Ağzını sıkıca kapatılmış bir kavanozda saklamak, reçelin sulanmamasını sağlayacaktır.

Ayva çekirdekleri reçele güzel bir kırmızı renk katar. Tencereden çıkarılmadan kavanozlarken çekirdekleri unutmamak önemlidir. 1 kilo ayva için en az 10 adet ayva çekirdeği kullanmak, reçelinize istediğiniz renk tonunu verecektir.

Dikkat! Ağzı sıkıca kapatılan kavanozlar, ayva reçelinin sulanmamasını sağlar. Islak kaşık kullanmamak ve reçeli serin bir ortamda muhafaza etmek, uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

Ayva reçeli, yüksek pektin içeriği sayesinde mükemmel bir kıvama sahip. Bu tariflerle, sofralarınıza doğanın lezzetini taşıyan enfes bir reçel hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!