En pratik şekilde koltuk temizliği! Açık ve koyu renk koltukları temizlemenin küçük bir püf noktası var!

Koltuk temizlerken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte mükemmel bir koltuk temizliği için tüyolar...

En pratik şekilde koltuk temizliği! Açık ve koyu renk koltukları temizlemenin küçük bir püf noktası var!

Koltuklar, bir evin en çok kullanılan ve kirlenen eşyalarından biridir. Gün içinde uzun süre koltuklarda oturulduğu için koltuk yüzeylerinde çeşitli kirler birikir. Bu kirler hem görsel olarak istenmeyen bir görünüme neden olur hem de sağlık açısından risk oluşturur. Koltuk temizliği bu nedenle önemlidir.

Koltuk temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Uzmanlar, koltuk temizliğinde kullanılan deterjanın özelliğine ve koltuğun kumaş cinsine göre seçilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle kir tutmaya eğilimli koltuklarda güçlü temizleyici özellikli deterjanlar kullanmak kolaylık sağlayacaktır.

koltuk temizliği

Temizlik sırasında nemli bir bezle silmek, biraz sıcak su kullanmak ve Arap sabunundan faydalanmak koltuk kirlerini çözücü etki gösteriyor. Bir bulaşık makinesi tabletinin durulama suyuna eklenmesi de etkili oluyor. Sirke ilavesiyle koltuk yüzeyi parlaklaşıyor ve mikrop öldürücü özelliği sayesinde hijyen sağlanıyor.

Özellikle açık renkli koltukların temizliği zor olabiliyor. Uzmanlar, bu tür koltuklarda öncelikle kirli bölgelere karbonat serpilmesini ve bekletilmesini tavsiye ediyor. Böylece kirler daha kolay çıkartılabiliyor. Ayrıca açık koltuklarda asla ağartıcı içeren ürünler kullanılmamalı.

Koltuk temizliğinde kullanılan bezlerin de özelliği önem taşıyor. Yumuşak değil, biraz sert kumaştan oluşan havlularla silmek, kirleri daha rahat alıyor. Bu püf noktalara uyularak koltuk temizliği daha kolay ve etkili hale getirilebiliyor.