Ehliyet sahiplerine son çağrı! Bunu yapmayanın ehliyeti iptal olacak

Kimlik kartı ve ehliyet sahibi olan herkese önemli bir uyarı yapıldı. 1 Ocak 2016 tarihli Yönetmelik yeni bir ehliyet türü getirdi. Ancak kararın verilmesinin ardından bu belgelerde yeniden değişiklik yapılmaya başlandı.

Ehliyet sahiplerine son çağrı! Bunu yapmayanın ehliyeti iptal olacak

Kimlik kartınızı ve ehliyetinizi henüz güncellemediyseniz 31 Aralık 2023'e kadar bunu yapmayı düşünün. Hızlı hareket etmek özellikle güncel olmayan kimlik kartı kullanan vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Bankalar ve diğer kuruluşlar çipli kimlik talep etmeye başlıyor. Bu nedenle yeni bir kimlik kartına ve ehliyete ihtiyacınız olacak.

2016 yılından önce ehliyetiniz varsa lütfen dikkatli olun!

Ehliyet sahiplerine son çağrı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, 1 Ocak 2016'dan önce alınan eski ehliyetlerin geçiş süresi 31 Aralık 2022'den itibaren iki yıl daha uzatılmıştı. Açıklamada, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren Karayolları Kanunu'nun geçici 10. maddesine dikkat çekildi. Bu madde, belirtilen tarihten önce 2918 Sayılı Kanun kapsamında verilen ehliyetler için geçerlidir ve değişikliğe tabidir. Aynı madde hükümlerine göre vatandaşlara bu belgelerde değişiklik yapma işlemlerini tamamlamak için beş yıl süre veriliyor.

Ehliyet yenilemede son tarih!

1 Ocak 2016'dan önce alınan eski sürücü belgelerinin dönüştürülme süresi, 31 Aralık 2022'den tibaren iki yıl daha uzatılacak. Bu kapsamda mevcut eski tip ehliyet sahibi sürücüler 31 Aralık 2024'e kadar da belgelerini yenileyebilecek.

Kimlik kartı yenileme Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden ya da ALO 199 numaralı telefonundan randevu alınarak yapılabilecek.