Duyan bu ilimize akın ediyor! Şifa saçan kaplıca o hastalıklara umut oldu

Afyonkarahisar’daki kaplıcalar şifa dağıtıyor! İşte en çok ziyaret edilenler...

Duyan bu ilimize akın ediyor! Şifa saçan kaplıca o hastalıklara umut oldu

Balıkesir ili, Türkiye'de jeotermal kaynaklar ve kaplıca bakımından zengin illerimizden biri. Ancak Balıkesirliler, kendi şehrindeki kaplıcaların imkanlarını yeterli bulmayarak sağlık turizmi amacıyla komşu il Afyonkarahisar'a yönelmiş durumda.

Balıkesirli vatandaşlar, Afyonkarahisar'daki ünlü kaplıcalara giderek hem sağlık sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor, hem de termal su kaynaklarının sağladığı faydalardan yararlanıyor. Özellikle Gazlıgöl, Hüdai, Ömer Ilıcası ve Gecek kaplıcaları Balıkesirlilerin ilgi odağında bulunuyor.

kaplıcalar

Bu kaplıcaların termal sularının, romatizma, eklem ağrıları, cilt hastalıkları, böbrek taşları ve kadın hastalıklarına büyük fayda sağladığı biliniyor. Sıcak sular sayesinde kas ve eklem ağrıları azalırken, cilt sağlığı da olumlu etkileniyor. Özellikle böbrek taşlarının düşürülmesinde termal suların etkili olduğu ifade ediliyor.

Balıkesirli vatandaşlar, kendi şehrindeki kaplıcaların yetersiz kalması nedeniyle yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk yaparak Afyonkarahisar'a gidiyor. Buradaki kaplıcalardan faydalanmanın yanı sıra, termal turizm imkanlarından da yararlanma fırsatı buluyorlar.

Jeotermal kaynaklar bakımından zengin olan ancak kaplıca tesisleşmesinin yetersiz kaldığı Balıkesir'de, vatandaşların sağlık amaçlı komşu şehre yönelmesi dikkat çekiyor. Afyonkarahisar ise termal turizmde önemli merkezlerimizden biri konumunda.