Çamaşır suyunu bu noktalara sakın sürmeyin! Etkisini öğrenince gözleriniz faltaşı gibi açılacak

Çamaşır suyu en sık kullanılan temizlik ürünlerinden biridir. Banyo temizliğinden, çamaşırların beyazlatılmasına kadar pek çok alanda kullanılabilir. Çamaşır suyu kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. İşte detaylar...

Çamaşır suyunu bu noktalara sakın sürmeyin! Etkisini öğrenince gözleriniz faltaşı gibi açılacak

Çamaşır suyuyla temizlerken veya dezenfekte ederken tehlikelerden kaçınmak için şu basit kuralları uygulayabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

su

ÇAMAŞIR SUYU İLE ASLA YAPMAMANIZ GEREKEN 10 ŞEY

Coronavirüs salgını sizi her zamankinden daha fazla çamaşır suyuna başvurmaya mı itiyor? Bu güçlü dezenfektanı kullanmak için bu ipuçlarını öğrenmelisiniz.

2020'de temizlik becerilerinizi geliştirdiyseniz yalnız değilsiniz. Coronavirüs çoğumuzun hijyen alışkanlıklarını iyileştirdi.Bu zaman zarfında çamaşır suyunun mikrop öldürücü özelliğini yeniden keşfettik'. Ancak çamaşır suyu hepsi bir arada bir temizleyici değildir. Ancak dikkatli kullanın.Bir sonraki çamaşır suyu şişenizi satın almadan önce kullanmadığınızdan emin olun. Ayrıntılar için okumaya devam edin.

ÖNLÜK, ELDİVEN GİBİ KOYUYUCU GİYSİLER GİYMEDEN KULLANMAYIN

Sodyum hipoklorit (çamaşır suyunun aktif maddesi) cilde, gözlere ve akciğerlere zarar verebilecek güçlü bir maddedir.

Çamaşır suyu kullanırken temel güvenlik önlemlerini alın ve hazırlıklı olun. Ellerinizi ve kollarınızı uzun lastik eldivenlerle koruyun. Etrafı saran güvenlik gözlükleri, gözleri kazara sıçrayan sulardan korumak için de mükemmeldir.

Son olarak odayı hızlı bir şekilde havalandırmak için pencereleri ve kapıları açın.

ASLA SULANDIRILMAMIŞ ÇAMAŞIR SUYU KULLANMAYIN

Dezenfekte edici özellikleri nedeniyle daha fazla çamaşır suyu kullanmak isteyebilirsiniz, ancak bu iyi bir fikir değildir. Uzmanlar çamaşır suyunun tek başına kullanılmasının zararlı olduğunu vurguluyor. Güvenli ve uygun maliyetli kullanmak istiyorsanız çamaşır suyunu sulandırmanız gerekir. 3-4 litre suya yarım bardak çamaşır suyu yeterlidir.

ÇAMAŞIR SUYUNU ASLA SICAK SU İLE SEYRELTMEYİN

Su ne kadar sıcak olursa temizliğin o kadar derin olacağı düşüncesi, çamaşır suyu kullanılmadığında da geçerlidir. Good Housekeeping Institute'un test başkanı Verity Mann, çamaşır suyunu sıcak suyla karıştırmanın herkesin çamaşır suyu kullanırken yaptığı bir hata olduğunu söylüyor.

Etkili ağartıcı oluşturan kimyasallar sıcak suda daha hızlı parçalanır. Daha etkili temizlik için soğuk veya ılık su kullanın.

ÇAMAŞIR SUYUNU DİĞER TEMİZLEYİCİLERLE KARIŞTIRMAYIN

Bir tür yüz temizleyici iyiyse, iki veya üç tür daha iyi olmalı, değil mi? Hayır! Bazı temizlik ürünleri tehlikeli kimyasal reaksiyonlar oluşturabileceğinden asla karıştırılmamalıdır.

Good Housekeeping’e göre, çamaşır suyunu aşağıdakilerle karıştırmaktan kaçının:

AMONYAK: Çamaşır suyu ve amonyak birlikte kloramin adı verilen zehirli bir gaz oluşturur. Kloramine kısa süreli maruz kalmak bile göz, burun, boğaz ve akciğer tahrişine neden olabilir.

GİDER AÇICI: Ağartıcı ve tuvalet alkolü veya deterjan karıştırıldığında, hızla buharlaşarak zehirli bir gaza dönüşen renksiz bir sıvı olan kloroformu oluşturur.

SİRKE: Çamaşır suyu ve sirke birleştiğinde klor gazı oluştururlar. Klor gazı nefes almada zorluk, öksürme ve göz tahrişine neden olabilir.

En basit kural? Çamaşır suyunu sade su dışında herhangi bir şeyle karıştırmayın.

ÜRÜNLERİ ÇAMAŞIR SUYU İLE YIKAMAYIN

Corona virüsü insanları gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilinçlendirdi. Ancak taze meyve ve sebzeleri sulandırılmış çamaşır suyuyla yıkamak biraz mantıksız gibi görünüyor...

EatWell dergisine göre çamaşır suyunun güçlü ve zehirli bir kimyasal olduğunu ve asla yiyeceklerde kullanılmaması gerektiğini unutmamak önemlidi

ÇAMAŞIR SUYUNU ASLA TOPLU OLARAK SATIN ALMAYIN

Çamaşır suyu söz konusu olduğunda pazarlık içgüdünüzü kısıtlayın ve toplu olarak satın almayın. Scripps Araştırma Enstitüsü çamaşır suyunun raf ömrünün yaklaşık altı ay olduğunu belirtti. Çamaşır suyunun dezenfekte etme özelliği her yıl %20 oranında azalmaktadır. Çamaşır suyu şişenizden en iyi şekilde yararlanmak için onu uygun şekilde saklayın. Amerikan Temizlik Enstitüsü, ev tipi çamaşır suyu şişelerinin kuru bir yerde, doğrudan güneş ışığından uzakta ve 10 ila 20 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda saklanmasını öneriyor.

TAŞ TEZGAHLARDA ÇAMAŞIR SUYU KULLANMAYIN

Taşın gözenekli bir malzeme olduğunu düşünmüyoruz ama öyle. Merry Maids'e göre çamaşır suyu, uygun şekilde seyreltildiğinde bile mermer, granit ve kuvars tezgâhları koruyan sızdırmazlık maddelerini çözebilir. Sonunda klor yüzeyi matlaştıracak, renk bozulmasına ve çukurlaşmaya neden olacaktır.

 Çamaşır suyu kullanmak yerine taş tezgâhı pamuklu veya mikrofiber bir bezle ve su ve sıvı bulaşık sabunu karışımıyla temizleyin.

PARKE ZEMİN TEMİZLİĞİNDE ASLA ÇAMAŞIR SUYU KULLANMAYIN

Güzel parke zeminlerinizi çamaşır suyuyla temizlemeyi mi düşünüyorsunuz? Düşünmek. Ahşap, taştan daha gözenekli olduğundan deterjanları emer. Hiçbir zaman tamamen yıkanamayacağından, kalan deterjanlar parke zeminlere esneklik ve dayanıklılık kazandıran doğal lifleri parçalayacaktır.

ÇAMAŞIR SUYUNU ASLA GİDERLERE DÖKMEYİN

Ticari ve konut tipi bir septik tank hizmeti olan Septic Maxx'e göre, ağartıcıdaki kimyasallar, septik tankların katı atıkları parçalamak için kullandığı faydalı bakterileri öldürüyor. Zamanla katı madde birikmesi boruların ve tuvaletlerin tıkanmasına, boruların patlamasına veya septik tankın tamamen arızalanmasına neden olabilir.

ÇAMAŞIR SUYU KULLANACAĞINIZ ZAMAN KIYAFETLERİNİZE DİKKAT EDİN

Görünümünüzün lekelenmesini istemiyorsanız, en sevdiğiniz kot pantolonunuzu veya sevdiğiniz herhangi bir eşyayı giyerken çamaşır suyu kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bleach'in en ihtiyatlı kişinin bile patron olduğunu gösterme şekli var. Bir dökülme veya sıçrama, kıyafetleri mahvedebilir ve hızlı bir işi kalıcı bir pişmanlık anına dönüştürebilir. Biraz daha zaman ayırın ve dolabınızın arkasına sakladığınız eski kıyafetleri gözden geçirin. Kimse bakmıyor.