Bursa, İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Konya'ya adım adım yaklaştı! Bugünden itibaren başlayacak: Etkisi 3 gün sürecek

Hava durumu nasıl olacak? Havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İşte ayrıntılar...

Bursa, İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Konya'ya adım adım yaklaştı! Bugünden itibaren başlayacak: Etkisi 3 gün sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre 1 Aralık Cuma günü bazı bölgelerde olumsuz hava koşullarıyla karşılaşılması bekleniyor.

Özellikle Ege Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı, yağışların yer yer fırtına şiddetinde estiği tahmin ediliyor. Ege sahillerinde ve İzmir'de gün boyu aralıklı sağanak yağışların görülebileceği bildirildi.

Marmara Bölgesi'nde ise hava şartlarının genel olarak parçalı bulutlu geçmesine karşın, Marmara ve Kuzey Ege sahillerinde rüzgarın zaman zaman fırtına şiddetine ulaşabileceği belirtildi. Özellikle İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale kıyılarında kuvvetli rüzgarın esmesi bekleniyor.

bu hafta kar yağacak mı

Diğer yandan hava sıcaklıklarının neredeyse tüm bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi. İç kesimlerde ise sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus oluşumu görülebileceği kaydedildi.

İzmir'de gün boyu aralıklı sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık 21°C civarında olacak.

Muğla'da parçalı ve çok bulutlu geçecek, aralıklı sağanak yağışlar olacak. Sıcaklık 17°C'de kalacak.

Denizli'de parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Sıcaklık 22°C'yi bulacak.

İstanbul'da hava parçalı bulutlu geçecek ancak rüzgarın zaman zaman fırtına şiddetinde eseceği tahmin ediliyor. Sıcaklık 18°C civarında olacak.

Bursa'da parçalı bulutlu hava beklenirken, rüzgarın zaman zaman şiddetini artıracağı belirtildi. Sıcaklık 21°C'yi görecek.

Ankara'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek, sıcaklık 15°C civarında kalacak.

Antalya'da hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 20°C'yi gösterecek.

Adana'da hava az bulutlu geçecek ve sıcaklık 22°C'yi bulacak.

bu hafta kar yağacak mı

Mersin'de hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık 21°C'yi gösterecek.

Konya'da hava parçalı ve az bulutlu geçecek, sıcaklık 15°C civarında kalacak.

Samsun'da hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklık 22°C'yi geçecek.

Trabzon'da parçalı bulutlu hava beklenirken, sıcaklık 19°C'yi gösterecek.

Rize'de parçalı bulutlu geçecek ve sıcaklık 19°C'yi bulacak.

Erzurum'da hava az bulutlu ve açık olacak, sıcaklık 3°C'ye kadar düşecek.

Malatya'da sabah saatlerinde az bulutlu ve açık olması beklenirken, öğleden sonra parçalı bulutlu hava etkili olacak. Sıcaklık 12°C civarında seyredecek.

Bolu ve Düzce'de parçalı bulutlu hava tahmin edilirken, sıcaklıklar sırasıyla 16°C ve 20°C olacak.

Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarından etkilenebilecek yerleşim yerlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Zorunlu haller dışında seyahat etmemeleri ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi. Ege Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağışlar ve yer yer fırtına bekleniyor. En çok yağışın İzmir, Muğla ve Denizli'de olması tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde hava genelde parçalı bulutlu geçecek ancak İstanbul, Bursa ve Çanakkale kıyılarında rüzgarın şiddetini artıracağı belirtildi. Tüm bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. En yüksek sıcaklığın Adana ve Samsun'da, en düşük sıcaklığın ise Erzurum'da ölçülmesi bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus oluşumu görülebileceği bildirildi.