Bunu öğrendikten sonra akaryakıt masrafınız yarı yarıya düşecek! Araç sahiplerinin birçoğu bunu bilmiyor!

Bu öneriyle yakıt tüketiminizi yarı yarıya azaltabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Bunu öğrendikten sonra akaryakıt masrafınız yarı yarıya düşecek! Araç sahiplerinin birçoğu bunu bilmiyor!

Akaryakıt tüketiminden tasarruf etmek istiyorsanız bu önerileri mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKARYAKIT TÜKETİMİNİ AZALTMA YÖNTEMLERİ

Araç kullanırken akaryakıt tüketiminden tasarruf etmek istiyorsanız bu öneriler tam size göre! Yapılan araştırmalara göre hızlı araç kullanımı akaryakıt tüketimini azaltıyor. ABD ve diğer ülkelerde zaman ve akaryakıt tasarrufu ile ilgili ideal bir hız belirlendi. Aracını ortalama bu hızlarda kullanan kişiler vakit kaybından kurtulacak ve akaryakıt tüketiminden de tasarruf edebilecekler. Arabasını yüksek hızda kullanılması çok daha yüksek seviyede akaryakıt tüketimini de artırıyor. Araştırmalara göre ABD'de ideal hız 106 kilometre olarak belirlendi. 

akaryakıt tasarrufu sağlamak için ideal hız sınırı

Araştırmaya göre ABD'de ortalama saatlik ücret ve akaryakıt fiyatlarının formüle edilerek bulunması sebebiyle Türkiye'de bu hız farklı şekilde belirleniyor. İstanbul'da ortalama olarak güncel akaryakıt fiyatları 38.06 TL'den satılıyor. Araç sahipleri ise hem zamanlarından hem akaryakıt fiyatlarından tasarruf edebilmek için yöntemleri araştırıyor. Türkiye'de akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlamak için ideal hız sınırı 77 kilometre olarak belirlendi. Araştırmaya göre aylık ücret arttıkça kişilerin zaman değeri de yükseliyor. Yani 2 asgari ücret yani 28 bin 804 TL kazanan kişinin ideal hızı 93 kilometre olarak belirleniyor. Asgari ücretin 4 katı maaş alan kişiler 114 kilometre, 8 kat kazananlar 128 kilometre hızla tasarruf sağlayabiliyor ancak şehir içlerinde bu hız sınırlamaları değişkenlik gösterebiliyor.