Borcamla yemek yaparken asla bu hatayı yapmayın! Sonuçları korkunç olabilir

Borcam kullanırken göz ardı edilmemesi gereken kritik noktalar gün yüzüne çıktı. Bu detaylar, güvenli ve etkili bir kullanım için oldukça önemli. İşte detaylar...

Borcamla yemek yaparken asla bu hatayı yapmayın! Sonuçları korkunç olabilir

"utfaklarda sıkça karşılaşılan borcam, özel bir cam türü sayesinde sıcaklık ve sıcaklık değişimlerine karşı yüksek direnç gösteren bir malzeme olarak biliniyor. İşte borcam kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

BORCAM KULLANIRKEN AMAN DİKKAT!

BORCAÖ

Borcam, mutfaklarda yaygın bir şekilde kullanılan ve özellikle sıcaklık dalgalanmalarına karşı dayanıklılık sağlayan özel bir cam türü. Bu özellikleriyle diğer cam çeşitlerinden ayrılan borcamın kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şu şekilde:

Donmuş Borcam

 Derin dondurucudan çıkardığınız borcamı hemen fırına koymaktan kaçının. Ani sıcaklık değişimleri, borcamın zarar görmesine neden olabilir. Borcamı fırına yerleştirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini beklemek önemli.

Mikrodalga Kullanımı

 Borcamı mikrodalgaya koyarken kapağını kapatmamaya özen gösterin. Kapalı kapağın içerdeki sıcaklığı artırarak camın zarar görmesine yol açabilir.

Ocak Kullanımı

 Borcam, cam ve seramik ocaklarda kullanılabilir; ancak gazlı ocaklarda alev dağıtıcı kullanılması önemli. Doğrudan ateşin üzerine koymaktan kaçının ve ocağın kısık ateşte olduğundan emin olun.

Izgara Kullanım

 Borcamı ızgarada kullanmaktan kaçının. Yüksek ısı, camın hasar görmesine neden olabilir. Borcamı doğrudan ızgaraya koymaktan kaçının.

Temizlik

 Borcamı temizlerken sert sünger veya bulaşık teli kullanmaktan kaçının. Cam için özel üretilmiş yumuşak süngerleri tercih edin.

Fırından Çıkarma

 Sıcak borcamı çıkarırken kuru bir bez kullanın. Doğrudan soğuk veya ıslak zemine koymaktan kaçının, aksi takdirde çatlaklar oluşabilir.

Çatlak Kontrolü

 Borcamın üzerinde çatlak görürseniz, kullanmaktan kaçının. Çatlaklar, borcamın aniden kırılma riskini artırabilir.