Beyaz saçların çözümü o sebzede çıktı! Kabuğu resmen boya görevi yapıyor

Beyaz saçların çözümü bulundu! Saçınıza kimyasal sürmeyin! Patates kabuğu saça doğal boya etkisi yaratıyor! İşte yapmanız gerekenler...

Beyaz saçların çözümü o sebzede çıktı! Kabuğu resmen boya görevi yapıyor

Saç renginde meydana gelen değişiklikler yaşlanma sürecinin bir parçası olarak kabul edilse de, bazı besin eksiklikleri ve çevresel faktörler de saçların erken beyazlamasına neden olabilir. Ancak uzmanlar, doğal yöntemlerle saç rengini korumaya veya eski haline döndürmeye yardımcı olunabileceğini belirtiyor.

Saç rengindeki değişiklikler genellikle genetik faktörlere bağlı olmakla birlikte, bazı besin maddelerinin eksikliği de saçların daha erken beyazlamasına yol açabilmektedir. Özellikle demir eksikliği saçlarda erken grileşmeye neden olduğu bilinmektedir. Uzmanlar demir eksikliğini gidermek için köri yaprağı ve Hindistan cevizi yağı karışımının faydalı olabileceğini ifade ediyor.

Evde saç beyazlıklarını düzeltme

Ayrıca B grubu vitaminleri, D vitamini ve antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketiminin saç rengini korumada etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle amla meyvesi ve yeşil çayın saçlardaki pigmentasyonu koruduğu, saç telini güçlendirdiği ifade ediliyor.

Uzmanlar doğal yöntemlerden amla suyu içmenin ve yağını saçlara uygulamanın, patates kabuklarından elde edilen suyu saçlara uygulamanın da saç rengini korumaya yardımcı olabileceğini kaydediyor. Ayrıca katalaz enzimi yüksek gıdaların tüketiminin de erken grileşmeyi önleyebileceği belirtiliyor.

Doğru beslenme ve bazı bitkisel ürünlerden elde edilen maske ve karışımların kullanımıyla saç rengindeki değişiklikler yavaşlatılabileceği, hatta eski haline döndürülebileceği ifade ediliyor. Ancak genetik faktörlerin etkisinin de unutulmaması gerektiği kaydediliyor.