Bakanlık çalışma saatlerini değiştiriyor! Düğmeye basıldı: Bu saatler arasında çalışmak yasaklanıyor

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken güneş altında çalışan binlerce işçi hakkında açıklamalar yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, belirlenen gün ve saat aralığında kimsenin çalışmayacağı belirtildi.

Bakanlık çalışma saatlerini değiştiriyor! Düğmeye basıldı: Bu saatler arasında çalışmak yasaklanıyor

Uzmanlar sıcaklıkların aşırı artacağını söylüyor. Durumun ciddi bir sıcak çarpması sorunu ve ciddi sağlık tehlikeleri olduğu ortaya çıktı, ancak açık hava çalışanlarının çalışma saatleri de düzenlendi.

O SAAT ARALIĞINDA HİÇ KİMSE ÇALIŞMAYACAK

Sıcaklıklar beklenenden yüksek olduğu için uzmanlar arka arkaya tüm ülkeye uyarılarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise 17-21 tarihlerinin arasında açık havada çalışan çalışanların güneşe maruz kalmaması adına yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi. Açıklamanın içeriğinde işçilerin 12:00-16:00 saatleri arasında çalışmayacağı açıklandı.

Bakanlık çalışma saatlerini değiştiriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, yaptığı açıklamada hava sıcaklığında anormallik olduğunu söyledi. Her yıl ağustos ayında belirli saatlerde güneşte çalışmama kararının bu yılın başlarında ertelendiği söyleyen Taçoy, hava sıcaklığına ilişkin kararı Bakanlar Kurulu'na sunmak için teklif hazırladıklarını aktardı.

KKTC iş sağlığı ve güvenliği tahmin meteoroloji servisi çerçevesinde 17 Temmuz 2023 ve 21 Temmuz 2023 arası öğlen 12:00 ile 16:00 saatlerinin arasında güneşin altında çalışılmayacağı açıklandı. Anlaşmanın detaylarını paylaşan Taçoy, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"İstihdam Yasası 36. madde gereği çık havada güneşte çalışanların sağlığını korumak için bu karar, maddenin bakanlığa verdiği yetkiye dayanarak, yüksek hava sıcaklıklarında açık havada çalışmanın tehlikeleri dikkate alınarak başlangıçta alınmıştır, daha sonra Ağustos için tekrar bir karar vereceğiz."