Arabası olanın cebinde para kalmayacak! Bunu yapmayan 6 bin 551 TL ceza ödemek zorunda kalacak

Milyonlarca araç sahibine büyük duyuru geldi bile. Cebinizden binlerce lira para çıkmasını istemiyorsanız büyük önlemler alınması lazım. İşte tüm araç sahiplerini ilgilendirecek detaylar…

Arabası olanın cebinde para kalmayacak! Bunu yapmayan 6 bin 551 TL ceza ödemek zorunda kalacak

2023 yılının Ocak ayından bu yana trafik cezaları ile ilgili düzenlemeler yeniden yapıldı ve zamlı tarifeler araç sahiplerine büyük bir şok yaşattı. Trafik kazalarını önlemek için konulan kuralların ihlali gerçekleştiği anda yüksek para cezaları kesilecek. Son yapılan düzenlemelerle birlikte de trafik polislerine bir kuralı daha kontrol etme izni verildi.

trafik cezaları

Alkollü Araç Kullanma

Hız sınırını aşmanın cezası değişti. %10-30 arasındaki hız aşma cezası 951 TL, %30-50 arasında hız aşma cezası 1979 TL, %50 ve üstü hız sınırını aşma cezası da 4064 TL olarak belirtildi.

Aynı zamanda alkolle araç kullanmanın cezaları de değişti. İlk defa yakalananlar için 4064 TL, ikinci kez yakalananlar için ise 5096 TL olarak düzenlenildi.

Trafikte Cep Telefonu Kullanmak

2023 yılından itibaren sürüş sırasında cep telefonu kullanmanın cezası 951 TL olarak belirlendi. Aynı zamanda alkol testine itiraz edenlerin cezası 8551 TL, muayenesiz araçla trafiğe çıkma ve yasak olan her yerde sollama yapmanın cezası da 951 TL olarak belirtildi.

Plakası Eski Olanlar

Emniyet şeridini ihlal etmenin cezası 4064 TL olarak belirtildi. Sigortası olmayan araçlarla trafiğe çıkmanın cezası da 436 TL olarak belirtildi.

Plaka düzenlemelerine uymamanın üstüne de cezalar belirlendi. Takip mesafesine uymamak 436 TL, plakanın okunmasını engellemek de 1671 TL olarak belirlendi.