Ankara'nın içinde şifa deposu! Yıllardır oturanlar bile burayı bilmiyor

Eğer şifa bulmak istiyorsanız Ankara'da yer alan bu yeri hemen ziyaret edin! Tüm detaylar haberimizde.

Ankara'nın içinde şifa deposu! Yıllardır oturanlar bile burayı bilmiyor

Hem tarihi yer görmek isteyen hem de şifalanmak isteyen insanlar için Ankaralıların bile çok bilmediği bir yer önerisi yapıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ANKARALILARA ŞİFA ÖNERİSİ

Ankara Kızılcahamam ilçesinde yer alan Şeyh Hamamı tarihi güzellikleriyle turizmin de merkezi haline gelmiş durumda. Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli isimlerden biri olan Şeyh Bedreddin anısına yapılan bu hamam yüzyıllardır insanlara hem tarihi gezi düzenlemek hem de şifa almak için kullanılıyor. Hamamın içinde yer alan Osmanlı mimarisi, mermer ve ince çini işçilikleri de epey seviliyor. 

kızılcahamam şeyh hamamı

Kızılcahamam'a 18 km uzak olan Şeyh Hamamı Haçlı Seferleri esnasında Alman orduları tarafından yapıldığı söylenen tesis içinde olan termal su birçok şifayı içinde barındırıyor. Kızılcahamam bölgesinde olan sıcak su kaynakları meşhur olduğu için bu hamamda da sıcak su kaynağı yer alıyor. Tarihi açıdan da zengin olan bu yerde Candaroğlu Beyinden olan İskender Bey döneminde Bizans Kilisesi yıkılıp aynı yere camii inşa edilerek yapılmış ve sonrasında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiş.