25 ilde yaşayanlar için tehlike alarmı! Altınızdan devasa fay hatları geçiyor: Korkulu haber verildi

Vatandaşın deprem endişesi günden güne büyüyor! Uzman isim birçok ili uyardı! Tüm detaylar haberimizde.

25 ilde yaşayanlar için tehlike alarmı! Altınızdan devasa fay hatları geçiyor: Korkulu haber verildi

Uzman isimler ülkenin birçok ili için deprem uyarılarını peş peşe paylaşmaya devam ediyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

UZMAN İSİM DEPREM UYARILARINI YAPTI

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında uzman isimler birçok ili sık sık uyarmaya başladı. Prof. Dr. Naci Görür Gemlik ile ilgili açıklama yapmaya devam ediyor. Naci Görür deprem beklentileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı ve şu sözleri söyledi; 'Canlı ve kıpır kıpır fayların olduğu en az 25 tane şehir var. Neyi nereye taşıyabilirsiniz? Gemlik'i, İstanbul'u nereye taşıyacaksınız? Marmara Bölgesi nereye taşınacak? Tekirdağ, Denizli nereye taşınacak? Bu iş garip. Biraz da cahillik. Bunu dile getirenler cahil. Şimdi size sevindirici bir şey söyleyeyim. Çalışmalara göre 1999 depreminden sonra özellikle de 2003 senesinde Almanlar, Amerikalılar, bizim Türkiye'den arkadaşlarımızın ortak çalışmalarıyla Değirmendere Fayı ya da Kuzey Anadolu fayının o kesimi kırılıp 99 depremlerini ürettikten sonra Geyve Fayı üstünde büyük ölçüde İznik'e gelene kadar bu ana fay stresi azalmış oldu. 

uzman isimden fay hattı açıklamaları

Gemlik taşınsın ama Gemlik gibi birçok yer var. Ülkede doğrudan doğruya aktif fay üstünde gelişen dibinden aktif canlı ve kıpır kıpır fayların olduğu en az 25 tane şehir var. Ne nereye taşınacak? Gemlik nereye taşınacak? İstanbul nereye taşınacak? Marmara Bölgesi nereye taşınacak? Tekirdağ, Denizli nereye taşınacak? Bu cehalet, bunu söyleyenler de cahil. Hükümet bunu öngörüp bir yasa çıkartmış sanırım. Gemlik'i taşımaya karar verilmiş. Sonra siyasi şeyler olmuş ve vazgeçip durmuşlar. Gemlik kesinlikle taşınmalı. Gemlik hem fay üstünde yani Geyve İznik Gemlik gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üstünde oturuyor. Oturduğu yer kumul. Alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok. Orada tek katlı zayıf evler olsa hadi bir nebze. Belki bir zaman bilindiği için öyle yüksek yerlerin dışında bazı yerler var. Şimdi rant modasına uyulup oralarda yükselmeye kalkacak. Gemlik güney kolun deprem üretmesi durumunda asla ortada kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için Armutlu yarım adasına ya da güneyine, o yüksek yerlere sağlam yerlere taşınması gerekiyor. Hükümetin tahliye kararı kesinlikle doğrudur ve bunu kim engellediyse yanlış bir karar vermiştir.'