24 saat boyunca makyajınız hiç akmayacak! 7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Kimse günün sonunda makyajının çıkmasını istemez, değil mi? Burada size makyajınızın daha uzun süre dayanmasını nasıl sağlayacağınızı göstereceğiz.

24 saat boyunca makyajınız hiç akmayacak! 7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Makyaj söz konusu olduğunda herkes kusursuz ve uzun ömürlü görünmek ister. Ancak yoğun bir gün ya da beklenmeyen hava koşullarından dolayı gün sonunda makyajınızın akmasına neden olabilir. Kimse eve gidip aynaya baktığında eyelinerinin, rujunun, fondöteninin döküldüğünü görmek istemez. Ama endişelenme. Makyajınızın bütün gün aze, canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlayacak ipuçları içeren bir rehber hazırladık. O halde fazla vakit kaybetmeden makyajınızın daha uzun süre dayanması için neler yapabileceğinizi listeleyelim. Makyajınızın daha uzun süre dayanmasını nasıl sağlayacağınızı size göstereceğiz..

"Cilt bakımıyla başlayın"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Makyaj sanatçıları sıklıkla harika makyajın temel halinin harika cilt olduğunu söyler. Cildinizi iyi durumda tutmanın çeşitli yolu vardır. Bu durumda en doğal ve en kolay yolları şu şekilde özetleyebiliriz; Sağlıklı beslenin, bol su için, vitamin alın ve düzenli uyuyun. Cilt tipinize özel nemlendirici, maske, cilt bakımı şeklinde rünleri düzenli olarak kullanmanız da cildinize iyi gelir. Kaliteli makyaj ürünlerinin de bu süreç içerisinde önemli rol oynadığı söylenir.

"Baz kullanmadan asla"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Uzun süre dayanan makyajın en önemli noktalarından biri cildinizi makyaja doğru şekilde hazırlamaktır. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak için öncelikle cildinizi temizleyip nemlendirmenizi, cilt tipinize uygun makyaj bazı kullanarak cildinizle makyaj arasında bir bariyer oluşturmanızı öneririz. Mat bazlar yağlı ciltler için uygundur, nemlendirici ürünler ise kuru ciltler için daha iyidir. SPF'li bir astar seçmek, tek ürün ile maksimum koruma ile sonuç elde etmenizi sağlar.

"Makyaj süngerleri ile fırçaları da önemlidir"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Makyajınızın uzun süreli kalıcı olmasını istiyorsanız doğru ve kaliteli olan makyaj araçlarını kullanmak çok önemlidir. Yüksek kaliteli fırçalarla üngerler eşit ve tutarlı makyaj uygulamasının anahtarıdır. Makyajınızın doğal ve eşit görünmesini sağlamak için kaliteli fırça ve sünger satın almanızı öneririz. Sentetik fırçalar krem ​​veya sıvı ürünler için mükemmeldir. Ancak toz ürünleri uygularken doğal kıllı bir fırça kullanmanız daha iyi sonuç verecektir. Yüksek kaliteli makyaj süngerleri ve kaliteli aletler, makyajınızın daha eşit ve mükemmel görünmesine yardımcı olacaktır.

"Önce fondöten daha sonra kapatıcı"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Fondöten sürmeden öncesinde göz altına veya gizlemek istediğiniz bölgelere kapatıcı sürmek yanlıştır. Kapatıcı yerine önce fondöten uygulamak daha pürüzsüz bir bitiş yaratacaktır. Bu, ürünün cildinizle daha uyumlu bir görünüm kazanmasını sağlar ve makyajınızın kalıcılığını artırır.

"Makyajınızı pudrayla ayarlayın"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Pudranın sadece makyajınıza son dokunuş olmadığını unutmayın. Makyajınızın daha kalıcı olması için fondöten öncesi pudra kullanmanız çok önemli. Bu küçük adım ise, fazla yağı kontrol ederken cildinizi matlaştıracak ve fondöteninizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bu basit pudra adımı, yağlı ciltteki parlamayı azaltmak için gereklidir ve belirli sorunlu bölgelerdeki karma ciltler için çok yararlı olabilir.

"Daha fazla dayanıklılık için sabitleyici spreyi kullanın"

7 basit yöntemle gün boyu makyajınız taptaze kalacak

Makyajınızın daha uzun süreli dayanmasını sağlamak ve cildinizin taze kalmasını sağlamak için canlandırıcı bir makyaj sabitleyici sprey kullanın. Bu tür spreyler makyajınızın uzun süreli kalıcı olmasına yardımcı olmakla birlikte cildinizde canlandırıcı bir etkiye de sahiptir. Makyaj uzmanları, makyaj uygulaması sırasında birkaç kez sabitleyici sprey uygulanmasını öneriyor. Bu sabitleme spreyini nemlendirmeden önce, cilt bakımından hemen sonra ve makyaj yaptıktan sonra makyajınızı sabitlemek için kullanabilirsiniz.

"Cildinizdeki fazla yağları alın ve yüzünüze dokunmaktan kaçının"

Bu, makyajınızın daha da uzun süre dayanmasını nasıl sağlayacağınızla ilgili son makale. Yağlı cilt kırışıklıkların ve kırışıkların oluşmasını engelleyebilir ve kimse makyajının yapışkan olmasını istemez. Bu sorunu çözmek için yağ emici mendilleri çantanızda bulundurun. Elbette makyajınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız en önemli şeylerden biri yüzünüze dokunmaktan kaçınmaktır. Makyajınıza ne kadar az dokunursanız o kadar kalıcı olur.