Cilde renk katıyor! İbrahim Saraçoğlu'nun özel formülü kan depolarını dolduruyor

Geçmişten günümüze sofralarda yer almaya devam eden pek çok yiyecek bulunmaktadır. İnsan sağlığına katkı sağlayan çeşitli tariflerde kullanılan besinler, doğru tüketildiğinde sonsuz faydalara sahiptir. İbrahim Saraçoğlu'nun bin derde çare olabileceğini söylediği bir yiyecek var. İşte bu besin hakkında merak edilen herşey..

Cilde renk katıyor! İbrahim Saraçoğlu'nun özel formülü kan depolarını dolduruyor

Pek çok çeşidi bulunan pekmez yüzyıllardır tek başına veya çeşitli yiyeceklerle birlikte tüketilmektedir. Pekmez, geleneksel tıbbın temel bileşenlerinden biridir ve faydaları birçok doktor tarafından incelenmektedir. Pekmez ne için kullanılır? Pekmezin sağlığa faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları..

"Kansızlığı tamamen ortadan kaldırıyor"

Başta kansızlık olmak kaydıyla bir çok hastalığın önlenmesi için pekmezin kontrollü olarak kullanılması tavsiye edilmektedir."

"Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi"

Günde bir çorba kaşığı pekmez tüketmek bağışıklık sisteminize kalıcı bir destek sağlar. Saf üzüm pekmezi, katkı maddesi içeren birçok hazır ürünün aksine doğallığı ile öne çıkıyor ve hastalıklardan korunmaya destek veriyor.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN ÖNERİSİ!

Pekmezin sağlığa faydaları

Her pekmez çeşidinin kendine has faydaları olduğu bilinmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu noktaya değindi ve Andız pekmezinin çok faydalı olduğunu anlatırken, ölçülü olmanın da önemine dikkat çekti.

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI

Türkiye'nin birçok bölgesinde üretilen ve pek çok kişi tarafından sevilen Andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte Andız pekmezinin sağlığa olan faydaları;

* Bağışıklık sistemini güçlendirir,

* Antioksidan etkiye sahiptir,

* Vücuda enerji verir,

* Kan yapar,

* Sindirim sistemini destekler,

* Cilt sağlığına katkıda bulunur,

* Kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır,

* Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

PEKMEZ TÜRLERİ

Söz konusu besini tüketip faydalarını görmek isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu da pekmez türleridir. Türkiye'de seçenekler oldukça geniş olduğundan, farklı damak zevklerine uygun pek çok yiyecekten pekmez elde edebilirsiniz. En çok tercihi yapılan ve besleyici pekmez türleri şunlardır:

Üzüm pekmezi

Andız pekmezi

İncir pekmezi

Şeker patlıcanı pekmezi

Karahindiba pekmezi

Elma pekmezi

Harnup pekmezi

Dut pekmezi

Tükettiğiniz pekmezin miktarını ve türünü bilmek, bu eşsiz besinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.