Bunları tüketen verdiği kiloları asla geri almıyor!

Kilo verme süreci tamamlandıktan sonra diyet yapmaktan daha fazla irade gerektiren bir süreç de başlar. Kilo kaybı “dengeli beslenme” kavramının uygulanmasıyla sağlanabilir. Bu uygulamaya ekleyeceğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar...

Bunları tüketen verdiği kiloları asla geri almıyor!

Kilo vermek zor olabilir. Ancak kilo veren herkesin bildiği gibi asıl zorluk, onu geri almak değildir. Hangi zayıflama yöntemini kullanırsanız kullanın, verdiğiniz kiloları geri alma ihtimali çok yüksektir. Tekrar kilo almak istemiyorsanız bu iki besini diyet sonrası programına eklemeniz çok önemli. Detaylar haberimizde...

banka

DİYETİ BIRAKTIKTAN SONRA VERİLEN KİLOLARI GERİ ALMAMAK İÇİN BU YİYECEKLERİ TÜKETMELİSİNİZ

Kilo vermek zordur. Ancak diyet sonrası kaybedilen kiloların geri kazanılması daha zordur. Beslenme uzmanları, diyet sonrası kilo alımını önlemeye yardımcı olan yiyeceklerin bir listesini paylaştı.

Çok zor koşullar altında yapılan uzun süreli diyetler önemli ölçüde kilo kaybıyla sonuçlansa da çoğu kişi diyeti bıraktıktan sonra verdiği kiloların bir kısmını veya tamamını geri kazanabilmektedir.

Bu durum birçok kişinin diyete başlarken motivasyonunu kaybetmesine neden olsa da beslenme uzmanları bu yaygın sorunun önüne geçmek için yapılması gerekenleri sıraladı. Paylaşılan listede yer alan besinler, diyet dönemi ve sonrasında kilo almamak için önemlidir.

İşte diyet sonrası düzenli ve uzun süreli tüketmeniz gereken besinler...

banka

TON BALIĞI

Ton balığı en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Diyette, ardından yemeklerde ya da salatalarda kullanılacak ton balığı, yağı süzülerek tüketilmelidir. Ton balığı eti oldukça zengin bir protein kaynağıdır ve çok az miktarda yağ içerir. İçerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde vücudu besleyen ton balığı, yoğun tokluk hissi sağlayarak çeşitli gıdaların tüketiminden kaçınır.

100 gram ton balığının 25 gramı protein içerir. Ayrıca bu balığın proteini, 8'i esansiyel olan yaklaşık 20 amino asit bileşiği içerir.

banka

ZEYTİNYAĞI

Diyete başlayan çoğu insan, hızlı kilo vermek için yağ yemeyi bırakır. Bu davranış ayçiçek yağı için geçerli olsa da zeytinyağı tüketmek diyetinizi tamamlayacaktır. Salatalarda, yemeklerde ya da ton balığı gibi ürünlerde zeytinyağı tüketmek sindirim sistemini hızlandıracak ve yağ yakım sürecini destekleyecektir.