Bu yağ hem zayıflatıyor hem de saçları rapunzel gibi uzatıyor!

Kleopatra'nın saç bakımı için kullandığı hint yağı diyette de etkili midir? Eczacı Veronique Seidel, hint yağının faydalarından bahsetti. Peki hint yağının faydaları nedir? Hint yağının herhangi bir yan etkisi var mıdır? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Bu yağ hem zayıflatıyor hem de saçları rapunzel gibi uzatıyor!

İnternette özellikle nasıl kilo verileceği konusunda sayısız öneri var. Diyet veya egzersiz yapmadan kilo vermeyi vaat eden birçok hap, yağ ve krem ​​türü vardır. Son fakat bir o kadar da önemlisi hint yağıdır.

Hint yağının karın bölgesine uygulanması tavsiye ediliyor.

Bazı fenomenler bunu göbek deliklerine döküyor ya da kendilerini bununla ıslatılan havlulara sarıyorlar. Göbek yağlarının bu şekilde yakıldığını öne sürüyorlar. Peki bu iddialar bilimsel temellere dayanıyor mu?

HİNT YAĞININ ETKİLERİ

HİNT YAĞININ ETKİLERİ

Strathclyde Üniversitesi'nde eczacılık ve biyotıp alanında öğretim görevlisi olan Veronique Seidel, hint yağının nasıl çalıştığını, ne zaman kaçınılması gerektiği konusunu açıkladı. Seidel, eski zamanlarda yağın müshil şeklinde doğal bir ilaç olduğunu ve ayrıca çeşitli cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanıldığını söylüyor.

Hatta Kleopatra'nın saçında da kullandığı iddia ediliyor. Kleopatra'nın ayrıca gözlerinin beyazlarını beyazlatmak ve göz tahrişini hafifletmek için hint yağı kullandığı da söyleniyor.

BAĞIRSAKLARA DOST

Bu yağ teknik olarak kokusuz olmasına rağmen bağırsak hareketlerini uyaran risinoleik asit diye de bilinen yağlı bir maddeden zengindir. Aslında, şu anda bazı ülkelerde kısa süreli kabızlığı tedavi etmek için onaylanmış olan reçetesiz bir ilaçtır.

Hint yağının eklem ağrısını, adet ağrısını hafifletmek ve doğumu teşvik etmek için kullanıldığına dair bazı iddialar da vardır.

Bu yağın saç dökülmesini ve kepeği önlemek için saç kremlerine eklendiği de belirtiliyor. Nemlendirici özellikleri, nemi artırır ve tahriş olmuş cildi rahatlatır.

Herhangi bir yan etkisi var mı?

Veronique Seidel, bu yağı tek başına almanın karın ağrısı, kusma, şişkinlik, baş dönmesi gibi ciddi yan etkilere neden olabileceğini söylüyor. Yaşlıların, küçük çocukların, hamile ya da emziren kadınların, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişilerin bundan kaçınması gerektiğini de söyledi.

İltihaplı bağırsak hastalığı, apandisit, mide-bağırsak tıkanıklığı ya da delinmesi olan kişiler de hint yağı almaktan kaçınmalıdır. Cilde ya da saç derisine uygulanmasının alerjik reaksiyona neden olabileceği de belirtiliyor.