Azra Gülendam'ı Katleden Caninin Cezası Belli Oldu

28 Temmuz 2021 tarihinde ortadan kaybolan Azra Gülendam Haytaoğlu bir kaç gün sonra cesedi parçalanmış halde ormanlık alanda bulundu. Genç kızı katleden Mustafa Murat Ayhan kısa süre yakalandı. Yargılanmasında sona gelinen caninin cezası da belli oldu.

Azra Gülendam'ı Katleden Caninin Cezası Belli Oldu

Azra Gülendam'ı Katleden Caninin Cezası Belli Oldu

Azra Gülendam Haytaoğlu isimli genç kız 28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren sırra kadem bastı. Ailesinin polise başvurmasıyla birlikte genç kızı arama çalışmaları başladı ve Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cansız bedeni orman alanda parçalanmış halde bulundu. 21 yaşındaki genç kızı katleden cani ise kısa süre içinde belirlendi ve yakalanarak cezaevine konuldu. 

Müebbet ve 16 yıl hapis verildi

Azra Gülendam'ım katili olan 48 yaşındaki Mustafa Murat Ayhan'ın yargılanmasına devam ederken, bugün görülen duruşmada karar çıktı. Mahkeme genç kızı katleden caniye "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cinsel saldırı"dan da 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Katile indirim uygulanmadı

Görülen duruşmada söz alan katil yaşanan herşeyden dolayı çok pişman olduğunu, genç kız ile flört durumunun olmadığını, sadece uyuşturu sebebiyle olayı gerçekleştirdiği söyledi. Katil Ayhan, cinsel suçlamaları redderken, yaşananlarda ötürü pişman oldunu söyledi. Mahkeme heyeti katil için herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Kızımın başı kayıp

Duruşmada söz alan baba Mustafa Haytaoğlu "Ben sanığın en ağır şekilde cezalandırmasını talep ediyorum. Çocuğumun o eve kendi rızasıyla gittiğini düşünmüyorum. Kızımın başı kayıp. Ben bir babayım" derken anne Mezide Haytaoğlu da "Ben sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. Çocuğumun kafası bulunamadı. Kızımın en son kelimeleri ne oldu, bunu duymak istiyorum" ifadelerini kullandı.