Yunan Adalarına Kapıda Vize: İhtiyaç Duymadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Yunan adalarına kapı vizesi uygulamasıyla birlikte Türkiye'den Yunan adalarına olan ilgi önemli ölçüde arttı. Nisan ayının başında başlaması planlanan bu uygulamanın tüm yıl boyunca geçerli olması bekleniyor. Bu gelişme, yaz tatili planları yapanlar arasında büyük merak uyandırdı. Türkiye'den Yunan adalarına odaklanmış bir tur operatörü olan Feribotlines'ın CEO'su Tamer Arda Tuncer, kapı vizesi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Yunan Adalarına Kapıda Vize: İhtiyaç Duymadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Türkiye'den Yunan Adalarına Geçişte Kolaylık: Feribotlines'ın CEO'su Tamer Arda Tuncer'den Bilgiler

Türkiye'nin önde gelen tur operatörlerinden Feribotlines'ın CEO'su Tamer Arda Tuncer, Yunan adalarına kapı vizesi uygulamasını değerlendirdi ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Tuncer, yaz aylarında Türkiye'den Yunan adalarına ve Yunan adalarından Türkiye'ye yoğun bir turist geçişi yaşandığını belirtti. Ayrıca Tuncer, "Kapı vizesi uygulaması Türkiye'ye gelen turist sayısını da artırıyor. Yani sadece Türkiye'den adalara turist gitmiyor. Özellikle Rodos ve Kos gibi adalara her gün onlarca charter uçuş ile yabancı turist iniyor. Artan feribot seferleri sayesinde bu turistler tatillerinin bir kısmını Türkiye'de geçirebilecekler" dedi.

Kapıda Vize İle Tatil Masraflarında Azalma ve Schengen Vizesi Stresinin Düşmesi

Tamer Arda Tuncer, kapı vizesi uygulamasının Türk vatandaşlarının seyahat etmesi için önemine dikkat çekerek şunları paylaştı: "Bu adım, Yunan adalarına seyahat etmek isteyenlerin Schengen vizesi randevusu bulma stresini azaltacak ve daha kolay plan yapmalarını sağlayacak. Kapı vize tatil masraflarını da önemli ölçüde düşürecek. Schengen ülkelerine vize başvuru maliyetleri artmış ve 200-300 avroların üzerine çıkmıştı. Kapıda vizenin yaklaşık 60 Euro civarında bir maliyetinin olması bekleniyor. Bu da yurt dışı tatilinde vize masrafından çekinen kişiler için büyük bir maddi kolaylık sağlayacak."