Yeni Dönemde Banka Faiz Oranları Güncellendi! 32 Günlük Vadeli Mevduat Getirisi Nasıl Hesaplanır?

Bankaların vadeli mevduat faiz oranları yeniden düzenlendi. Artık 100 bin TL'lik yatırımın 32 günlük vade sonunda geri ödemesi belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında bankalardaki son durumu sizler için derledik.

Yeni Dönemde Banka Faiz Oranları Güncellendi! 32 Günlük Vadeli Mevduat Getirisi Nasıl Hesaplanır?

Temmuz ayıyla birlikte TL mevduat faiz oranlarıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Hangi bankanın hangi faiz oranlarını sunduğu ve ne kadar getiri sağlayabileceği merak ediliyor. Bankalar, bu konuda resmi internet siteleri üzerinden bilgilendirme yapmaktadır. Özellikle 100 bin TL'nin 32 günlük mevduat getirisi araştırılıyor. Her bankanın faiz oranları, vade süresi ve mevduat tutarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle, temmuz ayında farklı oranlar üzerinden hesaplamalar yapılmaktadır.

Yüksek Getiriye Sahip Faiz Oranları

Temmuz ayında yüksek oranlarda mevduat faizi veren bankaların 32 günlük vade süresi için 100 bin TL'nin net kazancı aşağıdaki gibidir:

  • Yüzde 37 Mevduat Faizinde: 3.081,64 TL
  • Yüzde 36 Mevduat Faizinde: 2.998,36 TL
  • Yüzde 35 Mevduat Faizinde: 2.915,07 TL
  • Yüzde 33 Mevduat Faizinde: 2.748,49 TL
  • Yüzde 31 Mevduat Faizinde: 2.581,92 TL
  • Yüzde 22,5 Mevduat Faizinde: 1.873,97 TL

Bankaların Güncel Mevduat Faizi Kampanyaları

Temmuz ayında bankalar, güncel mevduat faizi kampanyalarıyla ilgili açıklamalar yapmaktadır. Ancak bu faiz oranlarından yararlanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Dolayısıyla, mevduat faizi fırsatlarından detaylı bilgi almak isteyen kişiler, bankaların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler. Bankaların internet siteleri üzerinden, vade süresi ve mevduat tutarına göre ne kadar faiz verileceği ve net kazanç tutarına dair ayrıntılı bilgiler sunulmaktadır.