Yeni Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak, Ne Zaman Açıklanacak?

Son dakika asgari ücret açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamada asgari ücret zammı açısından 'emekçilerimizi enflasyonun tahribatlarından kurtaracağız' ifadesini kullandı. Peki asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? Ne zaman açıklanacak? Cevapları haberimizde...

Yeni Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak, Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücret zam oranı için bir taraftan gözler enflasyon rakamlarına çevrilirken, diğer taraftan ise yapılan resmi açıklamalara dikkat kesiliyor. Asgari ücret zammına yönelik son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.


Yeni Asgari Ücret Zammı Ne Zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hususunda;


“Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralık ayında da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı ve emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız.”

Dedi.


Bu kapsamda asgari ücret zammının aralık ayı sonundaki yani 2023 senesinin başını kapsayacak biçimde yapılması bekleniyor.

Asgari Ücrete 3.Zam Yapılacak Mı?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamada ' temmuzda yaptık, aralık ayı geliyor, Aralık’ta da yapacağız ‘ifadelerine yer verdi.  Bu açıdan bakıldığında Bu yıl için geçerli 3 zammın gerçekleşmesi beklenmiyor.

Diğer taraftan yapmış olduğu son açıklamada ‘enflasyonun etkisini dikkate alarak yeni bir değerlendirme yapacağız’ ifadelerine yer veren Bakan Bilgin, oranın enflasyon rakamlarının göz önüne alınarak belirleneceğinin sinyallerini verdi.