Yaz ortasında doğalgaz zammı! Faturaları yükseltecek karar: O isim duyurdu

Doğalgaza gelen zamlarla beraber faturaların ikiye katlaması dikkatleri çekti. Uluslararası Enerji ajansı Başkanı Fatih Birol'un açıkladığı son bilgilere bakılarak gelecek zam açıklandı. İşte, Birol'un yaptığı açıklamalar ve yeni tarifeler haberimizde.

Yaz ortasında doğalgaz zammı! Faturaları yükseltecek karar: O isim duyurdu

Ekonomide ki hareketlilikle beraber hızlı toparlanması ve kışın sert geçmesi durumunda doğalgaz fiyatlarında gerçekleşebilecek artışın tüketicileri zor duruma düşürüleceği bildirildi. Enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerjiye odaklanılması gerektiğini dikkat çekti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından doğalgaz fiyatlarında ki zam dünya genelinde doğalgaz ve elektrik faturaları yükselmesine neden oldu. Bunların yanında enerji için Rusya'ya fazlasıyla bağımlı olmak ve dış politikanın kısa vade üzerinde ki ticari çıkarlara bakılmasıyla ekonomi canlandırıldı.

doğalgaz

Yeni değerlendirmeler üzerine Çin ekonomisinde büyüme öngörüleri ele alındı. Ne kadar güçlü bir sıçrama yaşanacağı bilinmesede ülkede elektrik kesintisi yaşanması olasılığı yüksek oranda görüldü.