Yastık altında gram ve çeyrek altın biriktirenler yandı! Her an elinizde kalabilir

Altın, gümüş yatırımı yapanlar için kuyumculukta yeni bir dönem başlatıldı. Sahte para ve hırsızlığa karşı güvenliği sağlamak için kuyumcular yeni sistemlere geçiyor. Yeni bir başvuru yapılması gerekecek. Kuyumcular, sahte para ve hırsızlığa karşı güvenliği artırmak için yeni sistemlere geçmeye hazırlanıyor. Bu yeni uygulama altın sahipleri yönelik zorunlu olacak ve sektöre önemli değişiklikler getirecek.

Yastık altında gram ve çeyrek altın biriktirenler yandı! Her an elinizde kalabilir

Yeni sisteme geçişle birlikte kuyumcular, Darphanenin özel olarak paketlediği gram altını satmak zorunda kalacak. Yeni düzenlemeye göre paketler gram altının saflık seviyesi, üretici bilgileri, menşe ülkesi, üretim tarihi, ağırlığı ile seri numarasıyla etiketlenecek.

GRAM ALTINDA AMBALAJLI DÖNEM

Yastık altında gram ve çeyrek altın biriktirenler yandı

Darphane Bandrollü Ürün Takip Sistemleri Daire Başkanı olarak görev yapan Bülent Yılmaz, söz konusu sistemle ilgili detaylar paylaşırken her gram altının aslında özel üretim sürecinden geçtiğini ve bu süreçte altının tüm özelliklerinin korunduğunu söyleyerek yeni sistemde altının özel bir seri numarasıyla belirleneceğini söyledi. Yılmaz, ayrıca bu yeni sistemin, gram altının takibini sağlayacak bir mekanizma sağladığını ve ağırlığı 1 gram ve üzerinde olan tüm altın ürünlerine yönelik geçerli olacağını aktardı.

Yeni sisteme geçişle birlikte gram altınlar paketlenecek, doğrulanacak ve satılacak, her bir gram altın kendine özel bir koda sahip olacak. Bu özel Gram Altın Kodu uygulaması sadece altın için değil diğer kıymetli madenler için de geçerli olacaktır.