Üniversite Öğrencilerine Bayramda 750 TL Destek! Başvurular Hala Açık, Kaçırmayın

Üniversite öğrencilerine bayram öncesinde ve sonrasında 750 TL nakit ödeme imkanı! Başvurular devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 25 yaş altında lisans öğrencisi olanlar başvurabilir. Ayrıntılar ve başvuru için e-Devlet sistemini kullanın. Öğrencilere destek devam ediyor!

Üniversite Öğrencilerine Bayramda 750 TL Destek! Başvurular Hala Açık, Kaçırmayın

Üniversite öğrencilerine bayram öncesinde ve bayram sonrasında 750 TL nakit ödeme imkanı sunulmaktadır. Başvurular hâlâ devam etmektedir. Siz de hemen başvuruda bulunarak 750 TL nakit ödeme alma şansını elde edebilirsiniz. Peki, öğrencilere yönelik bu 750 TL ödeme müjdesinin şartları nelerdir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Artan Enflasyon ve Hayat Pahalılığına Karşı Öğrencilere Destek

Gün geçtikçe artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle özellikle çocukları üniversiteye giden aileler maddi zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Devlet, bu durumu göz önünde bulundurarak ailelere çeşitli sosyal yardım imkanları sunmaya devam etmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencileri için yeni bir burs desteği duyurusu yapmıştır. Üniversite öğrencisi olan tüm aileler, başvuru yapmaları durumunda 750 TL burs ödemesinden faydalanabilecektir.

Üniversite Öğrencilerine 750 TL Ödeme

Öğrencilere yönelik 750 TL yol desteği hakkında ayrıntılar ve başvuru koşulları netleşmiştir. Özellikle maddi açıdan zor durumda olan ailelerin üniversite eğitimi alan çocukları bu destekten yararlanabilecektir. Destek ödemeleri 25 yaş altı üniversite öğrencilerine yapılacaktır. Bu nedenle 25 yaşından büyük olan üniversite öğrencileri bu destekten faydalanamayacaktır.

para-yardimi-1477237.jpg

Başvuru Koşulları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite yol desteği için güncel bir duyuru yapmıştır! Bu destek, yılda 2 kez ödenmektedir ve bu yıl için miktarı 750 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan bu destek için aranan koşullar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 25 yaş altında lisans öğrencisi olmak,
  • Aileden uzakta üniversite eğitimine devam etmek,
  • Ailenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ayni veya nakdi olarak sosyal destek ödemesi almak,
  • Ailenin muhtaçlık düzeyinin altında olması.

Yukarıdaki koşulları sağlayan üniversite öğrencilerine yılda 2 defa 750 TL destek ödemesi yapılacaktır. Başvurunuzu kolayca yapabilmek için e-Devlet sistemi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Devletin üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı destek ödemesi fırsatından yararlanmak isteyen öğrenciler, şahsen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak bu ödemelerden faydalanabilecektir.