Üniversite öğrencilerine aylık 7 bin 350 TL destek ödemesi! Başvuran harçlığını alıyor

Üniversite öğrencilerine özel 7 bin 350 TL destek ödemesi yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Üniversite öğrencilerine aylık 7 bin 350 TL destek ödemesi! Başvuran harçlığını alıyor

Üniversite öğrencilerine güzel haber! 7 bin 350 TL ödemeler için başvuru şartları belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK ÖDEMESİ

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar üniversite eğitimi gören gençleri de etkilemeye devam ediyor. Üniversite öğrencileri eğitimlerine devam edebilmek ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için öğrencilere özel düzenlenen destek paketlerini yakından takip ediyor. Yapılan son duyurulara göre dar gelirli üniversite öğrencilerine her ay 7 bin 350 TL destek ödemesi yapılacak. 

üniversite öğrencilerine 7 bin 350 tl ödeme

Anne babası olmayan üniversite öğrencileri aylık 29 bin TL geri ödemesiz burs ödemesi alabilecek. Ekonomik anlamda sıkıntısı olan üniversite öğrencileri de aylık 3 bin 450 TL ulaşım desteklerinden faydalanabilecek. Üniversite öğrencilerinin desteklerden faydalanabilmesi için 4 senelik lisans bölümlerinde örgün öğrenci olması, devamsızlık problemi olmaması, adli sicil kaydının temiz olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartlarını taşımaları gerekiyor. Desteklerden faydalanmak isteyen öğrencilerin e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametlerinin bağlı olduğu belediyelere şahsen giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurusu onaylanan üniversite öğrencileri her ay düzenli olarak ödemelerden faydalanabilecek.