Ucuz otomobil arayanların aradığı liste! Piyasanın en ucuz otomatik vitesli otomobilleri açıklandı!

Türkiye otomobil pazarında en çok tercih edilen otomatik vitesli araçların fiyatları ne kadar oldu? İşte Mayıs 2024 Türkiye'deki en ucuz otomatik vitesli araçları fiyat listesi...

Ucuz otomobil arayanların aradığı liste! Piyasanın en ucuz otomatik vitesli otomobilleri açıklandı!

Otomotiv pazarının ilk tercihi olan otomatik vitesli araçlar, ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Özellikle uzun yolculukla büyük bir konfor sağlayan otomatik vitesli araçlar Türkiye’de de sıklıkla tercih ediliyor. Sürekli fiyatı artan otomobiller bugünlerde duraksama dönemine girerken, araba alacaklar fırsattan yararlanmak için araç pazarlarını geziyor. Peki, araç fiyatlarının yavaş yavaş düşmeye başladığı bugünlerde otomatik vitesli araçlar ne kadar? En çok tercih edilen araç modellerinin otomatik vites seçeneğinde fiyat kaç TL oldu? 

Türkiye otomobil pazarında otomatik vitesli araçlar giderek yayınlaşmaya başladı. Son yayımlanan verilerde Türkiye’deki araç pazarının yüzde 90’ı artık otomatik vitesli araçlardan oluşuyor. Daha fazla talep gören ve nispeten daha konforlu olan otomatik vitesli araçlar, her şeyin fiyatının arttığı bugünlerde yine de araç almak isteyenlerin radarında bulunuyor. Orta Vadeli Program (OVP) ile yavaşlatılmaya çalışılan enflasyon nedeniyle düşen araç alımları, otomobil fiyatlarında küçük düşüşlere de neden oluyor. Peki, tüm bu gelişmelerin ortasında Türkiye’deki en uygun fiyatlı otomatik vites otomobiller hangileri? Fiyatları ne kadar oldu? 

seat ibiza

10 - SEAT IBIZA

SEAT IBIZA, 1.0 EcoTSI motora sahip. 110 beygir gücü üreten aracın fiyatı ise 1 milyon 210 bin lira. 

9 - MG ZS

MG ZS’nin otomatik aracı, 10.1 inçlik dokunmatik bir ekran ile birlikte 1 milyon 199 bin liraya satılıyor. 

8 - KIA STONIC

LED ön ve arka aydınlatmalarıyla birlikte otomatik KIA STONIC fiyatı 1 milyon 114 bin liralık değere sahip. 

7- CITROEN 

Citroen’in C3 modeli 12 sürüş destek sistemiyle 1 milyon 87 bin liradan satışta. 

6 - RENAULT 

Renault’un belki de en çok satın alınan modeli olan Renault Clio, 1 litre hacimli 90 beygirlik bir motora sahip ve fiyatı da 1 milyon 75 bin TL seviyesinde. 

5 - DACIA 

Türkiye’de yine en çok tercih edilen markalardan biri olan Dacia’nın Sandero Stepway 1 milyon 66 bin liralık fiyatıyla satışta. 

4 - HONDA 

Honda City model araç, hem geniş iç mekan hem de otomatik seçeneği ile 1 milyon 30 bin liralık satış fiyatında. 

renault taliant

3 - RENAULT 

Renault Taliant model otomatik vitesli otomobil 965 bin liralık uygun fiyatıyla öne çıkıyor.

2 - LEAPMOTOR 

Çinli Leapmotor’un T03 model elektrikli aracı 41 kilowattlık bataryası ve 417 kilometrelik menzili ile 898 bin liralık fiyattan satılıyor. 

1 - HYUNDAI

Hyundai’nin i10 modeli ise Türkiye’nin şu anda en uygun fiyatlı otomatik vitesli otomobili olarak 885 bin liralık fiyatıyla ilk sırada yer alıyor.