Ucuz altın almanın tüyosu verildi! Böyle alan her seferinde 100 TL kar ediyor

Ucuz altın almak için yöntemler araştırılırken kuyumcudan mı yoksa bankadan mı alınması gerektiğine dair bilgiler yayınlandı. İşte her defasında kar elde etmek için bu yöntem tercih ediliyor.

Ucuz altın almanın tüyosu verildi! Böyle alan her seferinde 100 TL kar ediyor

Altın alımı yapmadan önce güvenilir ve saygın kaynak seçmek önemli olurken bankalar, güvenilir kuyumcular, finansal kuruluşlar ya da sertifikalı altın satan firmalar üzerinden alışveriş yapılması öneriliyor. Altın nereden alınır? Altında kar etmek için gerekli detaylar...

ALTIN NEREDEN ALINIR?

Güvenilir liman ve uzun vade üzerinde kazandıran altın yatırım aracı olurken banka ve kuyumcu gibi farklı seçenekler yer alıyor. İki yöntem üzerinden kendine göre avantaj ve dezavantajlar sunuldu.

BANKADAN ALTIN ALMA

Banka üzerinden altın almak güvenilir olurken altınların kaybolması ya da çalınma riski daha düşük oluyor. Bankaların altın fiyatları genellikle daha sabit ve uluslararası piyasalarla tutarlı olurken rekabet avantajları elde etmek için fiyatlar üzerinde kampanyalar düzenleniyor. Fakat bankalardan altın alımı yapıldığında fiziksel olarak altın sahibi olunmuyor. Yalnızca banka kasalarında saklanan altınlar fiziksel olurken diğer durum üzerinde yalnızca hesap üzerinde görülür.

kuyumcudan altın alma

KUYUMCUDAN ALTIN ALMA

Fiziksel olarak altın sahibi olmak için uygun tercih olurken kuyumcularda sıklıkla daha geniş bir altın çeşitliliği bulunuyor. Farklı tasarlanmalar ve altın bulma olasılığı yüksek olurken kuyumcularda genellikle fiyat konusunda pazarlık yapma şansı mevcuttur.

Büyük miktarlarda alım yapılacağında fiyat üzerinde anlaşmaya varılarak imkan sağlanır. Kuyumcudan altın almak güvenilir açısından riskli yorumlanıyor.

BANKA VE KUYUMCU ARASINDAKİ FARK

Banka ve kuyumcular arasında altın alındığında oluşabilecek farklar açıklandı. Genel olarak banka fiyatları kuyumculara göre düşük olurken bu duruma örnek verildiğinde 20 Temmuz 2023 tarihinde gram altın fiyatı bankalararası piyasada 900 TL olurken kuyumcularda ise 960 TL olarak görüldü.