Uçuşa geçen altın, dolar, kripto için deprem etkisi yaratacak tahmin! O günü bekleyin

İslam Memiş altın, gümüş, euro ve kripto para ile yatırım yapmak isteyenler için müjdeyi verdi! Almak için gelecek haftayı bekleyin! Ayrıntılar haberimizde...

Uçuşa geçen altın, dolar, kripto için deprem etkisi yaratacak tahmin! O günü bekleyin

Finansal analist İslam Memiş, güncel değerlendirmelerini paylaşarak perşembe gününe kadar altın, gümüş, euro ve kripto paralar için potansiyel alım fırsatlarına dikkat çekti. Memiş'e göre, uluslararası piyasalarda doların güçlü duruşunu sürdürebileceği bir haftada, özellikle perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisinin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Enflasyon verisinin düşük gelmesi durumunda, Federal Reserve'in faiz artırma olasılığının azalabileceğini öngören Memiş, bu durumun dolar karşısındaki varlıklar için alım fırsatları yaratabileceğini ifade etti. Analist, bu hafta içinde altın, gümüş, euro ve kripto paralarda perşembe gününe kadar sürebilecek güzel alım fırsatları öngördüğünü vurguladı.

islam memiş yatırım

Memiş'in takip edeceği bant aralıkları arasında BIST 100 endeksi de bulunuyor. Analist, endeksin 7.200-7.800 puan aralığında oyalanmaya devam edebileceğini belirtirken, Şubat ayına kadar 8.000 puan seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirmesini beklediğini ifade etti. Türk borsasında yabancı yatırımcının sabrının önemli olduğunu vurgulayan Memiş, bu sabrın devam etmesi halinde büyük payın yine yabancı yatırımcının olabileceğini söyledi.

Döviz kurlarına odaklanan Memiş, Dolar/TL'nin 30 lira seviyesine yaklaştığını ve 30,38 lira direncini takip edeceğini belirtti. Euro/USD paritesi için alım zamanının geldiğini düşünen analist, 1,09-1,11 aralığını takip ettiğini ve yıl sonu beklentisinin 1,15 olduğunu paylaştı.

Altın ve gümüş fiyatlarına da değinen Memiş, ons altın için 2.020-2.070 dolar aralığını takip edeceğini ve perşembe gününe kadar 2.020 dolar seviyesine gerileme olasılığı olduğunu belirtti. ONS gümüşte ise 22,80-23,80 dolar aralığını izleyeceğini söyleyen analist, alım fırsatlarının artık zor olduğunu ifade etti.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.