Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 Bin Personel Alımı Başvuruları ve İlanı Tarihi

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin personel alımı gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı ile ilgili müjdeyi verdikten sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımına dair araştırmalar hız kazandı. Peki “Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Türkiye Taşkömürü Kurumu hangi illere 2 bin personel alımı yapacak?”

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 Bin Personel Alımı Başvuruları ve İlanı Tarihi

Türkiye Taşkömürü Kurumu, ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TTK’ya işçi alımı için çalışmalara başladı. Bakan Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin yeni işçi alımına ilişkin paylaşımda bulunarak açıklama yaptı. İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına dair merak edilenler…

Hangi İllere Kaç İşçi Alınacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 işçi alımına ilişkin süreci başlattıklarını belirtti. Bakan Bayraktar, 2 bin işçinin dağılımının 18-32 yaş nüfus dağılımı esas alınarak yapılacağını ifade ederek, dağılımın Zonguldak’ta bin 500 işçi, Bartın’da 400 işçi, Karabük’te ise 100 işçi şeklinde olacağını bildirdi. Bayraktar ayrıca, başvuran adayların kura çekimlerinin 13 Ekim’de Zonguldak’ta ve 20 Ekim’de Bartın ve Karabük’te yapılacağını aktardı.

Türkiye Taşkömürü 2 Bin Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

- T.C vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış ve 32 yaşından büyük olmamak gerekir,

- En az İlkokul mezunu olmak,

- Alım yapılacak olan Zonguldak, Karabük veyahut Bartın illerinde ikamet ediyor olmak,

- Askerliğini yapmış ya da askerlik ile ilgisi olmamak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 Bin Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Genel Maden İşcileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de alımla ilgili sürecin sonuna gelindiğini aktardı. Türkiye Taşkömürü Kurumu, bin 500 işçinin Zonguldak'tan, 400 işçinin Bartın'dan ve 100 işçinin Karabük'ün Yenice ilçesinden alınacağını dile getiren Yeşil, Eylül ayı içinde başvuruların başlayacağını duyurdu.

TTK İşçi Alımı Kura Tarihleri

Kura yolu ile işçi alımları 13 Ekim 2023 Cuma günü Zonguldak, 20 Ekim 2023 Cuma günü Bartın ve Karabük’te gerçekleştirilecek.