Türkiye pazarına bomba gibi giriş yapacaklar! Bu araçları gören elindeki satışa çıkarır: Ford'dan beklenen haber!

Ford'un Avrupa ticari araç merkezi Ford Otosan, kombi vagon ve vanlara yönelik tasarımıyla, mühendislik ve üretim ile gövde seçeneklerinden sorumlu yeni nesil olarak üretilen Ford Tourneo Courier ile Transit Courier modellerini Türkiye'de satışa sundu.

Türkiye pazarına bomba gibi giriş yapacaklar! Bu araçları gören elindeki satışa çıkarır: Ford'dan beklenen haber!

Şirkete göre yeni üretimi gerçekleştirilen Ford Tourneo Courier ile Transit Courier, Ford Courier'in yeni nesli. Her türlü ihtiyacı karşılamak için performans ile birlikte işlevsel tasarım, gelişmiş bağlantı ve gelişmiş güvenlik sisteminin ideal birleşimidir.

Yeni nesil Courier araç mimarisinin, Ford Otosan tasarımcıları ile bielikte mühendisleri tarafından 'tasarım odaklı düşünme' felsefesiyle müşteri ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak geliştirildi. Bu yaklaşım Courier'in müşterilerine en uygun çözümleri sunmasına olanak tanımaktadır.

Yeni Transit Courier serisi, pratik tasarımı, gelişmiş özellikleri ve güçlü, modern görünümüyle ticari filoların hayatını kolaylaştırıyor. Courier serisi ayrıca, asarımı ve işlevselliği nedeniyle bir arabanın yerini alacak şekilde tasarlanmıştır.

Yapılan açıklamada görüşleri alınan Ford Türkiye'nin İş Alan Lideri Özgür Yücetürk, tasarımdan üretime her aşamada Ford Otosan imzasını taşıyan Courier'in Türkiye'ye ve Avrupa'ya büyük katkı sağladığını söylerken yeni nesil aracın ticari araçlardaki lider konum, üstün performans ve fonksiyonel tasarımın ideal birleşimi olduğunu ifade etti. Yücetürk, konuşmasında ayrıca “Tasarım odaklı yaklaşımla geliştirdiğimiz Ford Tourneo Courier ile Transit Courier modelleri, müşterilere hayatlarının her anında benzersiz konforun yanı sıra ileri teknolojiyle beraber verimlilikte unarak bu segmentte referans noktası haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Benzinli ve dizel motor seçenekleri ve sofistike ve verimli 8 vitese sahip otomatik şanzımanla yeni Courier serisi ihtiyaçlarınızı daha kolay karşılayabilir. Tourneo Courier'in benzinli EcoBoost motoru ise, 6 ileri manuel şanzıman 100 ve 125 beygir gücü seçenekleriyle sunuluyor. 7 vitesli otomatik şanzıman 125 beygir güç üretiyor. 1,5 litrelik dizel EcoBlue motorlu versiyonu 100 beygir güç üreten 6 ileri manuel şanzımanla donatılıyor.

Ford Tourneo Courier

Ford Transit Courier'in benzinli versiyonuysa 6 ileri manuel şanzımanla 100 beygir, 7 ileri otomatik şanzımanla ise 125 beygir güç üreten 1.0 litrelik EcoBoost motordan güç alıyor. 1,5 litrelik dizel EcoBlue motorlu versiyonu 6 ileri manuel şanzımanla donatılıyor ve 100 hp ve 250 Nm tork üretiyor. Tüm seçenekler hızlı ve sorunsuz vites değiştirmeye olanak tanır.

Konforu, kapasitesi ve çeşitli konfigürasyon seçenekleri sayesinde yeni Tourneo Courier tüm günlük ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Katlanabilir arka koltuklarıyla, esnek düzenleme seçenekleriyle 2,45 metreküp bagaj kapasitesi, iş gezilerinden doğa gezilerine her durumda tüm bagajlarınızı taşımanızı kolaylaştırıyor. Station wagon 4+1 koltuklu olup, koltukların kapalı olmaması halinde 5 kişiye kadar konaklama kapasitesine sahiptir.

Daha fazla pratiklik için daha uzun, geniş ve yüksek tasarlanması kompakt tasarıma başka bir anlam kazandırmakta. 1,8 m yük uzunluğu ve 1,22 m tekerlek davlumbazı mesafesiyle yeni Transit Courier, iki Europalet'in taşınması için alan sunuyor. Yükleme alanının yüksekliği 1,26 m olup daha fazla hacim ile ferahlık sağlar. Transit Courier'in kullanılabilir hacmi %25 artırılarak 2,9 m3'lük daha geniş bir yüzey alanı sunuldu.

Courier serisinin en dikkat çekici yanı SUV benzeri olan dış tasarımıdır. Dış tasarımı Courier'in ne kadar sağlam olduğunu, işlevselliğini ve çok yönlü olarak kullanıldığını vurgulamaktadır. Teknoloji odaklı iç tasarım, telefon tutucusu, orta konsoldaki iki bardak tutucusu ve ilave saklama alanıyla rahatlık katıyor.

Ford Transit Courier

Yeni nesil Courier'in yeni SYNC 4 sistemi, akıllı telefonunuzun ekranını yansıtabilen ve gelişmiş bağlantıyla kablosuz güncellemeler için entegre bir modemle birlikte çalışan 8 inçlik bir dokunmatik ekrana sahiptir. 8 inç dijital gösterge paneli, merkezi ekranı tamamlayarak sürücü odaklı kokpit yaratıyor.

Courier'in dünyadaki tek üretim merkezi olan Ford Otosan, tasarımdan üretime tüm aşamaları gerçekleştiriyor ve montaj hattından ilk kez 2014'te Yeniköy fabrikasında çıkıyor. Courier, perakende sektörünün dinamiklerini değiştiren ve Ford'u kompakt van segmentine alan araç olarak değerlendiriliyor.

Ford Tourneo Courier ile Transit Courier, şirketin Craiova'daki fabrikasındaki montaj hattından çıkan ilk araçlardır. Courier serisinin tamamen elektrik bağlantılı bir versiyonu raiova fabrikasında üretilecek. Araç, 2024 yılında piyasaya sürülecek. Ford Tourneo Courier 917.000 400 TL başlangıç ​​fiyatıyla, Transit Courier ise 787.000 900 TL başlangıç ​​fiyatıyla satışa sunuldu.