Tüp fiyatlarına el değmiyor! 590 TL'den o fiyata fırladı: Zam maratonu başladı

Yeni yılda artış haberleri çok yakından takip edilmeye devam edilirken ÖTV artışı nedeniyle 570 lira olan tüpün fiyatı 590 lira oldu. Tüp fiyatlarının yeniden artış göstermesiyle birlikte tüpün fiyatı 625 liraya çıktığı görüldü.

Tüp fiyatlarına el değmiyor! 590 TL'den o fiyata fırladı: Zam maratonu başladı

2024 yılı başında fiyat artış haberlerinin birbiri ardına ortaya çıkmasıyla tüp fiyatlarının sert bir şekilde artacağı duyurulmuştu. Açıklamada tüp fiyatının sadece 3 günde 55 TL arttığı söylenirken konuya iliişkin açıklama yapan Ümit Özkul, şunları söyledi: “Tüplerde ÖTV'nin bir an önce kaldırılması lazım, burada 625 lira da oldu ve yoksulların tüp alması zorlaştı. Şu anda vatandaşlarımızın yüzde 20'si piknik türünü kullanmaya başladı.

3 GÜN BOYUNCA SÜREKLİ ARTIŞ!

Ümit Özkul yaptığı açıklamada şu ifadeleri de kullandı:

“570 liraydı ama 3 Ocak’tan itibaren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 590 liraya çıktı. Yılbaşından sonra asgari ücret farkı nedeniyle artan dolum maliyetleri nedeniyle maliyetimiz arttığı için bugün tüp 590 lira olduktan sonra 625 lira oldu. Tüplerde ÖTV'nin kesinlikle kaldırılmasını istiyorum. Günlük ücret 500 lira iken vatandaş bu silindiri alırken zorluk yaşıyor. Alım gücünün azalması bağlamında yetkililerin bu tip tüplerde kullanılan soba tüplerine uygulanan özel tüketim vergisini bir an önce kaldırmasını umuyor, aralarında Sanayi Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın da bulunduğu yetkililerin duyarlı olmasını diliyorum. burası çok hassas.

TÜP FİYATLARI CAN SIKACAK!

Genel olarak bu tüp kullanıcılarının %80'i yoksul ve varlıklı olup, tamamı doğal gaz kullanmaktadır. Bu tüpü kullanan kişi fakir bir vatandaştır. Halk, 'Dışarıya briket koyup sobayı yakacağız, geçmişe döneceğiz.' diyor. Yapacak bir şeyleri, kalmadı briketleri koyup eski usul tencerede gruplar halinde yemek pişirmeye başlayacaklar.