Tüm Memur'a Ek Zam Haberlerini Unutun: Doğru Zam Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi!

Memurların işçi zammından sonra ek zam talebi sesleri yükseliyor. İnternette bir çok sahte zam haberi bulunuyor. İnsanlar doğru kaynaktan haber alamıyor. İnternetteki tüm sahte zam haberlerini unutun. Memur için zam haberi Erdoğan'dan gelecek!

Tüm Memur'a Ek Zam Haberlerini Unutun: Doğru Zam Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün "memur'a ek" zam konusunda Hazine Bakanı Nebaati ile görüştü. Memurlara nasıl bir artış yapılacağını soran Erdoğan, "Nebati'ye bu işi çöz" dedi. Saraydan gelen haberlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle sseçimden önce memur zammını açıklayacak. Hem de Erbakan gibi. 

Memurlara Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük zammı yüzde 50 ile Necmettin Erbakan vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Erbakan'ın rekorunu kırmak için paçayı sıvadı. Buan göre Bakan Nebati ile memura zam görüşmelerini hızlandıran Erdoğan memura ek zam formülü arıyor.

Çük büyük bir zam yapmak isteyen Erdoğan, bütçenin bunu kaldırıp kaldıramayacağını Hazine Bakanı Nebati'ye sordu. Nebati ise memuralara yapılacak büyük bir zammı bütçenin kaldıramayacağını belirtti.

Erdoğan Memura Zam Konusunda Çözüm Arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan memuralara yapılacak büyük bir zam için kaynak areayışına girdi. Hali  hazırda Nebati'nin yüzde 30'luk bir zammı kabul ettiği ancak Erdoğan'ın yüzde 10'da ek zam vermek istediği belirtiliyor.

Bu yüzdde 10'luk ek zam Türkiye bütçesinin üzerinde bir yüke neden olabileceği için Erdoğan, bu soruna çözüm arıyor.

Erdoğan, nihai kararını 1 Mayıs'ta Türkiye'ye seslenerek duyuracak.

Kaynak: kamubulteni.com Ankara