Tüm evlerde petekler cayır cayır yanacak! Devlet 3500 TL'lik doğalgaz yardımı başvurularını açtı

Doğalgaz faturalarınızı dert etmenize gerek yok! 3 bin 500 TL destek verilecek! Tüm detaylar haberimizde.

Tüm evlerde petekler cayır cayır yanacak! Devlet 3500 TL'lik doğalgaz yardımı başvurularını açtı

Tek başvuruya 3 bin 500 TL fatura desteği verilecek! Kış ayları kolay geçecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOĞALGAZ FATURASI DESTEKLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi destek olmaya devam ediyor. Memur maaş zamları arttıktan sonra doğalgaz yardımları aylık 438 TL'ye yükseldi. Senelik olarak hak sahiplerine 3 bin 500 TL destek veriliyor. Bakanlık tarafından sağlanan doğalgaz faturası destekleri için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Başvurusu olumlu sonuçlanan ve destekten faydalanmaya hak kazanan vatandaşlar ödemelerini PTT aracılığıyla alabiliyorlar. 

doğalgaz destekleri devam ediyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı doğalgaz faturası destekleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Belirlenmiş başvuru dönemlerinde e-Devlet sistemi üzerinden destek programına başvuru yapan Türk vatandaşlarından doğalgaz arzı olan ilçe ve beldede ikamet eden ve başvuru sürecinde seçtiği, kullandığı mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı doğalgaz aboneliği olan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak kazanan kişiler faydalanabiliyor.' Ocak ayının ilk günlerinden itibaren doğalgaz yardım desteklerinin ne zaman verileceği merakla araştırılmaya başlandı. Doğalgaz yardım desteklerinin hesaplara yatma günü ile ilgili bilgi Bakanlık tarafından sosyal medya hesapları üzerinden ve resmi internet sitesinden hak sahiplerine bildiriliyor.