Tüm borçlarda yeni güncelleme! TBMM toplu olarak silecek

TBMM'den borcu olanlara müjde geldi. Bu tarihten itibaren tüm boçlar siliniyor. Borç kapatma kredisi için Cumhurbaşkanlığı onayı verildi.

Tüm borçlarda yeni güncelleme! TBMM toplu olarak silecek

Borçlu vatandaşlara TBMM'den müjde geldi. İşte haberin detayları..

Ekonomik kriz durumundan en çok etkilenen grup olan kredi borcu olanlara müjde geldi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen yeni düzenlemelerle, düşük faizli borçlara yönelik kredi sağlanacak ve sicil af çıkarılacak. Düzenlemenin detayları şöyle açıklandı:

Düşük faizli kapatma kredisi: Borçlular, düşük faizli kapatma kredisi kullanarak borçlarını tek çatı altında toplayıp en uygun vade seçenekleriyle ödeyebilecek.

Borç transferi kredisi: Mevcut borçlarını uygun faiz oranıyla krediye dönüştürmek isteyenler borç dönüştürme kredisi fırsatından yararlanabilirler.

Kayıt affı: Uzlaşma kapsamında belirli kriterleri karşılayanların kredi sicillerinde oluşan olumsuz bilgiler affedilecek.

Kredi miktarı ve borcun kapatılacağı tarih Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Bu hükmün borçlulara sağladığı avantajlar şunlardır:

Borç yükünüzü azaltın

Faiz maliyetlerini azaltın

Tek bir borçla uğraşmayın

Kredi raporunuzu onarın

Mali yükü azaltın

Tüm borçlarda yeni güncelleme! TBMM toplu olarak silecek

Borçlu vatandaşların bu fırsattan yararlanabilmesi için yasanın TBMM'den geçmesini ve Cumhurbaşkanı'nın ayrıntıları açıklamasını beklemesi gerekiyor.

Kredi ve kredi kartlarına bağlı borçların artması ve ekonomik kriz birçok kişinin ödeme yapmasını zorlaştırdı. TBMM Genel Kurulu'ndan gelen haberle, borçlulara yönelik sicil af kanunu ve yeni borç kapatma kredi düzenlemeleri uygulanacak. Bu sicil af sayesinde bankaların kara listeye aldığı vatandaşlar hem ödeme kolaylıklarından yararlanacak hem de kara listeden çıkma şansına sahip olacak.

Cumhurbaşkanının onayladığı borç kapatma kredisi de borçluları sevindiren gelişmelerden biri. Borç kapatma kredisi için başlangıçta 100.000 TL tutar belirlendi.

Devlet garantili borç kapatma kredisinin koşulları arasında borçlunun devlet bankasına başvurarak borcunu tek çatının altında toplaması gerekmektedir. Ayrıca düzenli gelire sahip olunması da başvuru koşullarından biridir.

Sicil affı ile borç kapatma kredilerine ilişkin hükümlerin hangi tarihte yürürlüğe gireceği konusunda soru işaretleri var. Sicil affın TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması ve Kurban Bayramı öncesi yürürlüğe girmesi bekleniyor. Af yürürlüğe girdiğinde insanlar borçlarını kapatmak için kredi başvurusunda bulunabilecek. Bu gelişmeler borçlu vatandaşlara önemli rahatlama ve destek sağlayacaktır.