Trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! En ucuz tarife ortaya çıktı: İşte yeni fiyatlar

Zorunlu trafik sigortası primleri 2024 yılı itibari ile güncellendi. Bu güncel listede en merak edilen il ise İstanbul oldu. İşte İstanbul’da yaşayan araç sahiplerinin merak ettiği o fiyat artışı ve daha fazlası haberimizde...

Trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! En ucuz tarife ortaya çıktı: İşte yeni fiyatlar

Zorunlu trafik sigortası için sizden yeni dönem ücreti herkes tarafın merak edilip araştırılıyor. Sigorta Bilgi Takip Merkezi, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak güncel ücret tablosunu yayımladı. İşte bu tabloya göre İstanbul için sigorta ücretleri. Detaylar haberimizde...

su

İSTANBUL İÇİN EN UCUZ TRAFİK SİGORTASI BELİRLENDİ! TRAFİK SİGORTASI ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Trafik sigortası primlerinde yüzde 10 artış: İstanbul'da asgari sigorta 3.706 TL. Sigorta şirketlerinin hükümetin belirlediği oranı aşmasına izin verilmese de yüzde 10'luk artış Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme Kurumu tarafından onaylandı. Fiyatlar hasar maliyet endeksine göre belirlenmektedir.

Trafik sigortası primleri yüzde 10 oranında artırıldı. İstanbul'da en ucuz nakliye sigortası 3 bin 706 liraya yükseldi.

 Posta gazetesinin haberine göre, zorunlu trafik sigortasının fahiş primlerini azaltmak amacıyla 12 Nisan 2017'den itibaren "tavan fiyat" uygulamasına geçildi. Sigorta şirketlerinin devletin belirlediği oranı aşmasına izin verilmiyor. Azami miktar da her ay sabit bir miktar artacaktır. Bu oranlar dönemsel olarak artar ancak kademeli artışlar da geçerlidir.

Her ay yüzde 2 oranında artan nakliye sigortası azami bedeli, 2024 yılının ilk dört ayında aylık yüzde 5 oranında artacak. Ancak Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Dairesi Başkanlığı'nın (SDDK) bu oranları ikiye katlama yetkisi vardı. Bu yetki Ocak ayında kullanıldı ve yüzde 10'luk bir artış sağlandı.

Öte yandan Mayıs 2024'ten itibaren fiyatlar hasar endeksine göre belirlenecek. Bu endeks asgari ücret artışı, enflasyon ve bileşen fiyatlarına göre belirleniyor.

1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla İstanbul'da motorlu taşıt trafik sigortasında asgari (8'inci düzey) limit 3.000.369 lira oldu. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 3.000.706 lira olarak belirlendi. Burada da risk grubuna yani sıfır seviyeye ait sürücülerin ödemesi gereken tutar yani 20 bin 215 lira, sürekli kazaya karışmaları nedeniyle 22 bin 236 liraya çıktı.

İstanbul'da sıfır araç sürücüleri Aralık ayı sonu itibarıyla 4. seviye sigortayı yaptırırken azami sigorta bedeli 7 milyon 412 lira olarak belirlendi. 1 Ocak'ta 8 bin 153 liraya yükseldi.

Sigorta şirketi belirtilen azami tutarın üzerinde sigorta düzenleyemez. Ancak sigorta şirketleri arasındaki rekabet fiyatların düşmesine neden olabilir. İki veya üç sigorta acentesinden bilgi almak mantıklıdır.