TOKİ konut satışlarını tüm gaz devam ettiriyor! Bu illerde olan bedava konut alabilecek

TOKİ'ye 36 ilde konut satışı ve iş yeri satışı için başvuru dönemi başladı. TOKİ'nin büyük şehirlerdeki satılık dairelerinin fiyat bilgileri de paylaşıldı. TOKİ konut satışları hangi eyaletlerde yapılıyor? İşletmelere hangi finansman olanakları sunuluyor? İşte, TOKİ başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler..

TOKİ konut satışlarını tüm gaz devam ettiriyor! Bu illerde olan bedava konut alabilecek

TOKİ, başvuru süreci kapsamında 2024 yılında 36 ilde kolay finansman seçenekleriyle ev ve iş yeri satmayı planlıyor. Alan, fiyat ve lokasyon bilgilerinin paylaşıldığı Emlak Müzayede sitesi üzerinden vatandaşlar TOKİ'de konut ve iş yeri alımı başvurusu yapabiliyor. Başvurular için son tarihin ise 30 Mayıs Perşembe şeklinde açıklandığı görüldü.

TOKİ, 31 Mayıs'ta 36 eyalette 16 daire ve 183 işyerini ihaleye çıkaracak. Alıcılar yüzde 25 peşinatla 72 ay sözleşmeyle ev, yüzde 15 peşinatla 60 ay sözleşmeyle iş satın alabiliyor. TOKİ'ye göre alıcılar İstanbul, Balıkesir, Çorum, Konya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Zonguldak, Rize, Siirt, Tunceli ve Kars'ta yüzde 25 peşinatla ve 72 ay vadeyle satılık konut satın alabilecek.

TOKİ konut satışlarını tüm gaz devam ettiriyor

Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Ankara, Yalova, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Afyonkarahisar, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Diyarbakır, Sinop, Sivas, Kütahya, Osmaniye, Burdur, Adana, Elazığ, Kastamonu, Trabzon, Giresun, Uşak, Kars, Kırşehir ve Şanlıurfa'da ise yüzde 15 peşinatla ve 60 ay vadeyle iş yerleri satışa çıkarılacak.

31 Mayıs Cuma yapılacak konut ve işyeri ihalesi Ankara The Green Park Otel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Emlak Müzayede'nin internet sitesinden de teklif verebilirsiniz. Online kayıtlar 30 Mayıs 2024 günü saat 14:00'a kadar kabul edilecektir.