Telefonunda mobil bankacılık uygulaması olanlar dikkat! Tüm paranız sıfırlanabilir

Mobil bankacılık üzerinden işlem yapanları ilgilendiren haber gelirken bütün paranızdan olabileceğinize değinildi. Kredi çekilmesi için 130 bin TL dolandırılma hikayesi dikkat çekti.

Telefonunda mobil bankacılık uygulaması olanlar dikkat! Tüm paranız sıfırlanabilir

Dolandırıcılar, vatandaşın hesabındaki maaşının ve eşinin azot parasını çekildiğini söylerken paranın bir kısmının iade edildiğini belirtti. Kastamonu'da ikametgah eden Özgül Salcıoğlu'nun telefonla arayan dolancırıların kendilerini banka personeli olarak tanıtmasıyla hesaba sigorta priminin yatırılacağını açıkladı.

Salcıoğlu'nun kendisini arayan dolandırıcılara hesabında tır şoförü olan eşine ait maaş ve mazot parasını başka hesaba aktarıldığını söylemesiyle şahıslar parayı geri iade etti. 130 bin TL dolandırılan Salcıoğlu, bankaya giderek durumu izah etti. Devamında ise İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirilerek Salcıoğlu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan olayları Özgül Salcıoğlu anlatırken evde arkadaşlarıyla otururken telefon geldiğini bankadar aradıklarını dile getirerek mobil uygulama şifremi telefon araa tuuna kodlaması istediğini açıkladı. Mobil bankacılık şifresini tuşlayarak 130 bin TL dolandırılırken kredilerin ödemeleriyle beraber hesabından para çekildi.

dolandırılık
VİCDANLI HIRSIZLAR
Şahısların hesapta bulunan parayla beraber bir kısmını geri iade edilirken Salcıoğlu, parayı hesabımdan çektikleri gün eşimin maaşı yattı. Mazot paraları yatarken uygulamayı girdikten sonra hesabıma baktığımda hesaptaki paralarında yok olduğunu gördüm ifadelerini kullanarak maaşımızı ve eşimin mazot paralarını hesabıma geri aktardı.  5 dakika bekleteceklerini belirterek sonra telefonu kapatıp engellediklerini söyledi. Maaşı yatırdılar eşimin de mazot parasını geri iade eddiler şeklinde konuştu.

ŞİFRE BELİRLEME
Vatandaşlara çağrılar yapılırken Salcıoğlu, hiçbir şekilde hiç kimse herhangi bir bankanın uygulamasını ne arama tuşundan ne başka yerden girilmemesi yönünde uyarılarda bulundu. Evde misafirlerinin olduğunu benimde bir anlık dalgınlığıma geldi yaşarak tuzağa düşmeyin ifadeleri kulanıldı.