Telefondan para gönderenler dikkat! Bugünden itibaren tamamen değiştirildi

Telefon üzerinden para gönderimi yapanlara güzel haber geldi. FAST işlemleri için üst limit 50 bin TL olarak güncellendi. Merkez Bankası tarafından son dakika açıklamaları haberimizde.

Telefondan para gönderenler dikkat! Bugünden itibaren tamamen değiştirildi

FAST sistemi, herhangi bir zaman diliminde anında para transferleri gerçekleşirken ödeme sistemi olarak öne çıkartılıyor. Para transfer limiti yükseltilirken 50 bin TL'ye kadar limit artışı yapıldı.

7 gün 24 saat süreyle 50 bin TL'ye kadar bakiyeler istedikleri an istedikleri kişiye ya da kuruma EFT ile gönderim yapılmaktadır. FAST-FR karekod kullanılarak yapılan dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde tek seferde 100 bin TL'ye kadar işlemler yapılabilecek.

fast işlemi

Merkez Bankası internet sayfası üzerinden yayınlanan bilgilendirmeler üzerine konu hakkında bilgiler verildi. FAST sisteminde işlem başına uygulanacak üst limi artışı yapılırken 8 Ocak 2021 tarihinde olarak kademeli olarak artırıldı. 21 Aralık 2023 tarihinde işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin TL'ye yükseldi.

FAST sisteminin işlem başına ödemelerinde ki üst limit artışı kullanıcıların daha büyük ölçüde işlem yapma şansı doğdu. finansal işlemleri daha kolay hale gelirken iş yerlerinde tek seferlik 100 bin TL'ye kadar limit artışı oldu.